Denizli'den 4 milletvekili bulunan Ak Parti'de geçmiş dönemde bakanlık yapmış olan Selma Aliye Kavaf Denizli'den adaylık başvurusunda bulunmuş, Kütahya milletvekili aday adayı Mithat Ekici birinci tercih olarak Kütahya, ikinci tercihini ise Denizli'den yana kullandı. Ak Parti'nin ilk dönem milletvekili Osman Nuri Filiz birinci tercih Ankara, ikinci tercih ise Denizli, Çözüm sürecinde Akil İnsanlar heyetinde bulunan Prof. Dr. Erol Göka'nın ise birinci tercihi Ankara ikinci tercihi Denizli olduğu biliniyor.

Alınan duyumlara göre Ankara'dan 5 isimden birinin kontenjan adayı olarak Denizli'den aday gösterileceği  bilgisine ulaşıldı. Kulislerde bu bilgi dolaşırken 4 ismin belli olduğu 5'inci ismin ise sır gibi tutulduğu,bu ismin  Hasan Kazdağlı olacağı ifade ediliyor.

Prof. Dr. Hasan Kazdağlı Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinde Ak Parti'den aday adayı olmuş. Fakat teşkilatın baskısı ve basında çıkan haberlerden dolayı aday gösterilmemişti.

Ak Parti seçmeni ve teşkilatının  kontenjan adayına sıcak bakmadığı gelen duyumlar arasında,daha önce bazı partilerin kontenjan adayları  Denizli'de kan kaybına neden olduğu düşüncesindeler.Bu durumun Ak Parti'ye de kan kaybettireceği ön görüşündeler.