AK Parti İl Başkanı Avni Örki, Nisan ayının son haftası veya Mayıs ayı içerisinde yapılması düşünülen il kongresinde başkanlık görevine aday olduğunu açıkladı. AK Parti İl Başkanı Bilal Uçar’ın milletvekili adayı olması nedeniyle görevinden istifa etmesi üzerine atamayla bir yıl önce İl Başkanlığı görevine getirilen Avni Örki, il binasında düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıkladı. Basın toplantısına AK Parti Denizli İl Koordinatör Milletvekili Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ve çok sayıda partili katıldı. Bir yıl önce genel merkez tarafından il başkanlığı görevine atandığını belirten Avni Örki, “Bizim hamurumuz kardeşlik mayası ile yoğruldu. Kimsenin kalbi kırılmadan ilçe kongrelerini tamamladık. Hiç kimseyi küstürmedik. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatana millete hizmet için çalışacağız. Siz partili arkadaşlarımla birlikte ilimize hizmet etmek için gece gündüz çalıştık. Önümüzde de kongremiz var. Ben il başkanlığı görevine aday olduğumu buradan açıklıyorum” dedi.

Başbakan Erdoğan’da katılacak

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, kongre takviminin henüz kesinlik kazanmadığını belirterek, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Denizli il kongresine katılacak. Başbakan Erdoğan’ın Denizli programına göre biz de kongreyi yapacağız. Avni Örki’ nin aday olması teşkilatımızı ve bizleri mutlu etti” diye konuştu. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Avni Örki’nin teşkilatla uyum içinde çalıştığını dile getirerek, adaylığının hayırlı olması dileğinde bulundu. Daha sonra söz alan Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin’de Örki’ye başarılar diledi.

“Karda eriyen değil devlet adamı olmak için yola çıktık”

Toplantıda son olarak kısa açıklama yapan AK Parti Denizli Koordinatör Milletvekili Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise, “Kardan adam gibi erimemek için, devlet adamı olabilmek için 3 şeyden uzak durmak gerekir. Bunlardan biri para, biri kadın diğeri de makamdır. Biz bunlardan hiç birine tenezzül etmeden adam gibi devlet adamı olabilmek için varız. Hizmet için varız. Biz darbeler mağduru olan Menderes’ler gibi Özal’lar gibiyiz. Bundan böyle Denizli’de hep birlikte çalışacağız. Genç il başkanımız görev süresi boyunca çok başarılı hizmetler yaptı. Önümüzdeki kongrede de yeniden aday olduğunu açıkladı. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.