Merkezefendi İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi büyük bir coşkuyla EGS Kongre ve kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Katılımın yüksek olduğu kongrede salondaki coşku Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,  AK Parti İl Başkanı Avni Örki, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Mehmet Yüksel, AK Parti Manisa Milletvekili Koordinatör Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve diğer protokol üyelerinin salona girmesiyle daha da yükseldi. Kongre süreci İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından AK Parti’yi tanıtan sinevizyon gösterisinin ardından yapılan konuşmalarla devam etti.


HALK İÇİN ÇALIŞMAYA  DEVAM
AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Ak parti'nin hizmet destanının sürdüğünü belirterek, “14 Ağustos 2001’de yeni bir umut ışığı oluşturmaya başladık. Tarihinden aldığı o muhteşem mirasın bundan sonrasına yayılacak olan bu umut ışıklarının başlangıç tarihiydi 2001. 2007 yılında yüzde 46,5 oy oranına geldik. Şimdi ise bugüne geldik.Partimize 2008 tarihinde bu milletin sevgilisini kapatma talebini gösterenler kuytu köşelerde elimize fırsat geçer mi acaba diye bekliyorlar. Onun için şu anda çok daha fazla çalışmalıyız. O günü çok iyi hatırlıyorum. Halkımız Türkiye bu ülkeye acaba yatırıma devam eder mi, yeniden karanlık günlere mi mahkûm olacağız derdi. Ülkemize bir umutsuzluk hâkim olmuştu. Peki bitti mi bitmedi! Yerel seçimlerde bunu yaşadık. Bize iftira da etseler şantaj da yapsalar biz bu millete diz çöktürtmeyiz dedik.  Bundan sonrada çok çalışmalıyız. Merkezefendi İlçe Teşkilatımızda şimdiye kadar hizmet eden Ahmet Kayhan’a çok teşekkür ediyor, yeni ilçe başkanımız Yücel Güngör’e başarılar diliyorum” dedi.


 MUHTAR BİLE OLAMAZ DEDİLER AMA...
Millete hizmet gücünü teşkilatlardan aldığını ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Arkamızdaki en büyük güç teşkilatlardı, sizlerdiniz. Siz bu şehirde sokak sokak dolaştınız, komşunuzun elinden tuttunuz. Biz bunlara kefiliz dediniz. Biz sizlerin çalışmalarını boş çıkarmadık. Hep daha iyi Denizli ve daha iyi Türkiye için durmadan çalıştık” dedi.
Bakan Zeybekci, Türkiye’de özgürlüğün hâkim olduğunu belirterek “Başı açık kardeşimin de devlet kurumlarında yeri vardır, başı kapalı kardeşimin de. Ülkemizde herkes kendini nasıl rahat hissediyorsa o şekilde olmalıdır. Onlar yıllarca Gazi Mustafa Kemal’in ilim ve muhasır medeniyet kavramlarından hiç bahsetmediler. İşlerine gelen yerleri aldılar. Atatürkçülüğü suiistimal eden kitapları pazarladılar. Ama onlar yaptılar diye bir şey diyen olmadı. Bir şiir okudu diye bu milletin insanını siyasetten mahrum ettiler. Tayyip Erdoğan Muhtar bile olamaz dediler. O Tayyip Erdoğan ne oldu, bu milletin kendi elleriyle seçtiği ilk Cumhurbaşkanı oldu. Dünya’daki bütün mazlumların sesi ve lideri oldu” şeklinde konuştu.



“AK PARTİ SİYASETE SEVİYE GETİRMEK İÇİN KURULDU”
Manisa Milletvekili Koordinatör Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Türkiye’nin yükselen tarih sarkacı yükselmeyi sürdüreceğini ifade ederek, “Biz iktidarda olduğumuzdan bu yana hep yükseldik. Ülkemiz her açıdan gelişmeye ve yükselmeye devam edeceğiz” dedi.
Özdağ,  AK Parti’nin siyasete seviye getirmek için kurulduğunu ifade ederek, “AK Parti AK insanların yasaklarla ve yolsuzluklarla mücadele edenlerin partisidir. Partimizin yaptığı genel politikalarla bir yandan da ekonomiyi büyütüyoruz. Türkiye gücünü demokrasiden alacak. Kongreler de demokrasilerimizin en güzel örneklerindendir. Kongreler tazelenme sürecidir. Yeni yönetime hizmet yolunda başarılar dilerim” diye söyledi.


KAYHAN,“BU DAVA KİŞİLERLE BAKİ DEĞİLDİR”
AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ahmet Kayhan hizmet davasının kişilerle sınırlandırılamayacağını vurgulayarak, “Bu dava kişilerle baki değildir. Şahısların partisi olmayan AK Parti’de bugüne kadar verilen her görevi nasıl yaptıysak bundan sonra da aynı şekilde yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. İlk günden beri onurla ve şerefle yürüttüğüm bu görevimi, başım dik ve alnım açık olarak bugün bir başka arkadaşımıza devrediyor olmak benim için ayrı bir gurur vesilesidir. Millete hizmet etmek yolunda, yolunuz açık olsun. Yeni yönetimin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Tek listeyle gidilen seçimde konuşan AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Yücel Güngör “ Davamız bir hedefimiz bir inancımız bir ve sizlerle birlikte yürümek benim için büyük şeref olacaktır. Yeni görevimde millete hizmet için koşmaya devam edeceğim” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM
AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanlığı Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Ali Şen, Arif Koçoğlu, Aynur Dindar, Bayram Deyneli, Betül Kazak, Bilgin Erdoğan, Ekrem Başer, Fatih Durmaz, Ferhat Tosun, Halis Gezen, Hasan Tomaşoğlu, Hasan Ali Arpacı, Hüseyin Kesici, Mehmet Çolak, Mehmet Gönenmiş, Muhammet Nazlıgül, Murat Altan, Mustafa Demirayak, Mustafa Pazar, Onur Erişkin, Osman Bilgin, Osman Tataroğlu, Nuran Sözgen, Ömer Karaca, Ruhi Kozhan, Selda Özçine Satır, Taner Yetim, Şükran Atmaz, Yüksel Balki,