AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Denizli İl Kadın kollarının yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yüksel, AK Parti iktidarı döneminde kadınlara yönelik pek çok ilke imza atılarak yeni düzenlemeler gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Yüksel; “Evde el sanatlarıyla uğraşan kadınlara sigortalı olma kolaylığı ve el ürünlerinden elde ettikleri gelirlerin vergiden muaf tutulması kadınlarımıza sağlanan kolaylıklardandır” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, AK Parti Denizli İl kadın kollarının yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda İl Kadın Kolu Başkanı Peral Uluköy ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundular. Kadın kollarının yaptıkları çalışmaları yakından takip ettiğini ve çok başarılı güzel çalışmalara imza attıklarını bu sebeple kadın kollarında görev alan tüm kadınları tebrik ettiğini dile getiren Milletvekili Yüksel yönetim kurulu üyelerine şöyle seslendi: “AK Parti kadın kollarında görev almak, zor bir yola çıkmak anlamına geliyor, öncelikle sizleri bu zor ve meşakkatli yolculuğa çıktığınız ve fedakârlık örneği sergilediğiniz için tebrik ediyorum. İl kadın kolları teşkilatımız olarak sizlerin yaptığı çalışmalar, kadınlarımıza büyük güç katmakta, onların hayatlarını kolaylaştırmaktadır. Bu anlamda ortaya koyduğunuz gayretinizden dolayı sizlere teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bilindiği gibi AK Parti iktidara geldiği ilk günden buyana kadınlarımıza yönelik pek çok düzenlemeyi yapmakta, kadınlarımıza kolaylık sağlayacak ilkleri hayata geçirmektedir. Her şeyden önce şunu açıkça belirtmeliyim ki, kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı 1934 yılından buyana mecliste en yüksek kadın katılımı AK Parti döneminde gerçekleşmiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca hiç kurulmayan fakat bizim iktidarımız döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilk defa “Kadın Erkek fırsat eşitliği komisyonu” kuruldu. 2004 yılında Anayasa’da “kadın erkek eşitliğinde” devletin sorumluluğu ilk kez AK Parti iktidarında tanındı. Yani “kadın erkek eşitliği” ilkesi ilk kez Anayasa’ya girmiş oldu. 2010 yılında Anayasa’da yapılan değişiklikle, kadınlar, çocuklar, özürlüler, yaşlılar, şehitler, dul ve yetimler ile gazilere pozitif ayrımcılık uygulamasının önü açıldı” dedi.

Evde El Sanatları İle Uğraşan Kadınlara Sigorta Kolaylığı Getirdik…

Evde El Sanatları ile uğraşan kadınların Sigortalılığı ve hane halkı içinde kadınlar tarafından üretilen ürünlerin geçici olarak belirlenen yerlerde satılması sonucu elde edilen gelirin vergiden muaf tutulmasına ilişkin gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığına da değinen Yüksel konuşmasının devamında şunları söyledi; “Göreve geldiğimiz günden buyana kadınlarımıza büyük kolaylıklar sağlandı. Bunların hepsini şuanda aktarmamız mümkün değil, bugün yapılan yasal düzenlemeyle, herhangi bir işverene tabi olmaksızın, dışarıdan işçi almamak, işi endüstriyel tarza dönüştürmemek kayıt ve şartı ile oturdukları evlerde makine gücü kullanmadan imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma mamulleri, örgü, dantel, her nevi nakış işlerini ve her nevi turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, ip ve urganları dükkân açmaksızın satma işlemlerini sürekli ve kazanç getirici nitelikte yaptıklarını vergi dairelerinden alacakları yazı ile tespit ettiren kadınlar isteğe bağlı olarak primlerini 2012 yılında 19 katı olmak üzere ve her yıl birer puan arttırılmak suretiyle ödeyebileceklerdir. 2012 yılı Haziran ayına kadar ödeyecekleri prim tutarı 180,00 TL’dir. Bu şekilde ödenen primlerle 2012 yılı için 19 gün prim ödeyerek hem 30 gün hizmet kazanacaklar hem de emeklilik ve sağlık haklarından yararlanabileceklerdir. Bu gerçekleştirdiğimiz yasal düzenleme ile kadınlara yönelik kolaylığı beraberinde getirmiş ve el emeği ile geçinen kadınların sigortalı olmasını kolaylaştırmıştır. Böylelikle el emeği ile yaptıkları ürünleri satan ev kadınlarına daha az prim ödeyerek sigortalı olmalarına imkân sağlanmış oldu. Bununla birlikte; 2007 yılında Gelir Vergisi Kanunu’nda yapılan değişiklikle hane halkı içinde kadınlar tarafından üretilen ürünlerin düzenlenen kermes, festival, panayır ile kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici olarak belirlenen yerlerde satılması sonucu kadınların elde ettikleri gelirler vergiden muaf tutulmuştur” dedi.