Başkan Filiz; “ Devlet olarak 3 tane şartımız vardı; özür, tazminat ve Gazze'ye yardımların İsrail'in kontrolünde ulaştırılması. İmzalar atıldı.  Mavi Marmara için tazminat alınması kabul edildi. Gazze'deki çile artık sona erecek” dedi.

Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın ülkemizin onurunu birinci öncelik olarak belirlediğini ve bu zaferde büyük payının olduğuna da vurgu yapan Necip Filiz Basın açıklamasında devamla şunları söyledi:

“ Ülkemiz; Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Filistin halkının haklı davasının, her zaman yanında olacaktır. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım beyinde belirttiği üzere, insani yardım gemisi göndereceğiz. Kaba inşaatı biten Filistin- Türkiye hastanesi de bitecek inşallah. TOKİ konut projeleri tamamlanacak. Bu mutabakat ; Filistinli kardeşlerimizin sorunlarını önemli ölçüde giderecek, yaşam kalitesini iyileştirecek.
Dostane Ticari ilişkilerimiz olan Rusya ile yaşadığımız talihsiz gerilim sonrası oluşan gergin ortamın bir an önce düzelmesi için de yapıcı yol izleyen hükümetimizin temasları nihayetin de sonuç verdi. Her zaman dostluktan yana olan ülkemiz bu dostane yaklaşımlarına devam edecektir. Dostlarımızı arttıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız dedik. Buna devam edeceğiz.
3 milyona yakın Suriyeliyi misafir eden Türkiye dünyada en çok mülteci barındıran ülke olması sebebiyle dostlarına güven vererek ne kadar büyük bir ülke olduğunu tüm Dünyaya göstermeye devam etmektedir “


Basın açıklamasında Başbakan Binali Yıldırım’ın bayram öncesi verdiği müjdelere de değinen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizini tamamen siliyoruz. Geri kalan borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. Hükümetimiz verdiği sözleri misli misli fazlasıyla tek tek yapmaya devam ediyor” dedi.

Başkan Filiz açıklamasında “Ürünlerini TMO'ya satmak isteyen Çiftçilerimiz ürün bedelinin tamamını bayram öncesi alacak. Bu yıl  için Anadolu sert ekmeklik buğday için ton başına 910 TL alım bedeli belirlenmiştir.  6,5 milyon hektar büyüklüğündeki alan tarımsal sit alanı ilan edildi. Buralara çivi dahi çakılmayacak, tarım arazisi olarak kalacak”  dedi.

İçişleri'nde devrim gibi düzenlemeler geldiğine de değinen Başkan Filiz;”  Vatandaşlarımızın işini kolaylaştırmayı amaç eden hükümetimizin yaptığı yeni düzenlemeyle ; Evlenme ölüm gibi nüfus olayları için Nüfus Müdürlüklerine gitmeye artık  gerek kalmayacak. Bürokrasiyi en aza indiriyoruz.  Mahkeme kararına gerek duymadan yanlış yazılımda olan adınızı, soy adınızı basit bir işlemle rahat değiştireceksiniz.  Büyükşehir yasası ile muhtarlara evlendirme yetkisi veriliyor.  İl ve İlçe müftüleri de resmi nikahları kıyabilecek. Pasaport ve ehliyet işlemleri artık Nüfus Müdürlükleri'nde yapılabilecek”
dedi.