ERZURUM (CİHAN)- BDP’nin destek verdiği bağımsız adayın Erzurum’da düzenlediği mitingde alan dolmazken, mitinge katılan bazı ailelerin çocukları ise alanın yanında polisle futbol oynamayı tercih etti.
BDP’nin Erzurum mitingi Kazım Yurdalan Mahallesi'nde yapıldı. Alan dolmazken, BDP'nin desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Altan Tan ile Erzurum adayı Sebahattin Yılmaz birer konuşma yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı miting sırasında çok sayıda cüzdan çalınma olayı yaşanınca, seçim otobüsünden vatandaşlar uyarıldı. Milletvekili adayı Altan Tan tarafından da miting alanında toplu dua ettirildi.
Bu arada, il merkezi ve çevre ilçelerden mitinge gelen ailelerin çocukları ise miting alanının yanındaki boş bir alanda polisle futbol oynadı. Futbolun ardından yakar top da oynayan çocuklar, daha sonra panzerlerin üzerine çıkarak polisle fotoğraf çektirdi. 11 yaşındaki İbrahim Ağyürek, ailesiyle BDP’yi izlemeye geldiğini, ancak polislerle top oynadığını söyledi.
Serhat Morçin (13) ise polise taş atan çocuklara seslenerek, polisin onları koruduğunu, taş atılmaması önerisinde bulundu.
CİHAN