Şahin Tin; “Milletin kürsüsünde hakaret etmek, polemik üretmek ve suhuletten uzak ahlak dışı sözler sarf etmek vekillik sıfatına yakışmaz” dedi.
Tin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel kurulunda devam eden bütçe görüşmelerinde CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın kullandığı uygunsuz ifade üzerine sataşmadan söz aldı. 

Tin, konuşmasında şu sözleri söyledi; “Milletvekilleri olarak birbirimize hitap ederken vekillik sıfatına yakışır nitelikte bir üslupla konuşmamız gerekiyor. Yanlış beyanlarla milleti yanıltmaya çalışmak milletvekillerine asla yakışmaz. Ancak görülüyor ki bu anlamda muhalefet parti milletvekilleri büyük bir acziyet içindeler.

Tin, Ben şuna inanıyorum. Her kim Devletimize ve milletimize hainlik ve bölücülük yapıyorsa biz onların her zaman karşısında oluruz ve gereken cevabı da veririz. Muhalefet parti Milletvekilleri konuları anlatırken milletimizi ve biz temsilcilerini yanıltır nitelikte konuşuyorlarsa ve bunu da hakaret içerikli sözlerle aktarıyorsa ben böylesi bir muhalefeti asla kabul etmiyorum. Muhalefetinde bir seviyeli duruşu ve ahlakı olmalı.Milletin kürsüsünde hakaret etmek, polemik üretmek ve suhuletten uzak ahlak dışı sözler sarf etmek ne CHP Milletvekili Veli Ağbaba’ya nede vekillik sıfatına yakışır. Bu şekilde saygısızlığı asla kabul etmiyorum. Çünkü söylenen her kötü söz muhatabını değil hatibini bağlar ve hatibin karakterini yansıtır” dedi.  

Milletvekili Şahin Tin konuşmasının ardından yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi; “CHP Milletvekili Sayın Ağbaba’nın kullandığı ahlak dışı söz aslında şahsımın temsil ettiği milletimize söylenmiş sözdür, asla kabul edilemez” dedi.