Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Milletvekilliği sıralamasında 3'üncü sırada yer almasına tepki gösteren Ümit Bahtiyar, "Eşimle, nasıl seçim kampanyası yapılır herkese gösterdik. Kimseye yaranamadık. Tüm Denizli gördü, siz görmediniz. Ankara da görmedi. Allah’a emanet olun sayın ülkücü devleri" diyerek istifa sinyali verdi. 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Milletvekilliği sıralamasında ilk sırada Emin Haluk Ayhan’ın yer almasının ardından il başkanlığı herkesi birlik ve beraberlik içinde çalışmaya çağırırken, bazı adayların ve partinin ileri gelenlerinin sosyal medyadan ilk 7 sırayı eleştirdiği görüldü. MHP’de ilk sıraya daha önceki 2 seçimde olduğu gibi Emin Haluk Ayhan’ın getirilmesinin ardından milletvekilliği sıralamasında üçüncü sırada olan Ümit Bahtiyar sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Partiye geldiğinden beri birçok spekülasyon yapıldığını belirten Bahtiyar, "Ben sesimi çıkarmadım. Kulaklarımı tıkayarak çalıştım. Seçimlere girdim her şeyimi vererek. Eşimle, nasıl seçim kampanyası yapılır herkese gösterdik. Kimseye yaranamadık. Herkes konuştu. Herkes hor gördü. Tüm Denizli gördü. Siz görmediniz. Ankara da görmedi. Allah’a emanet olun sayın ülkücü devleri. Perşembe günü bir basın açıklaması yapacağım. Hakkım varsa üzerinizde helal edin, ben helal ettim" diyerek istifa sinyali verdi.
MHP Denizli İl Başkanı da listenin açıklanmasının ardından bir açıklama yaptı. Herkesi birlik içinde çalışmaya çağıran MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, "Ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendirdiğimizde 7 Haziran seçimleri büyük Türk Devleti ve onun necip milleti için son derece önem arz etmektedir. Ülkemizi bu karanlık darboğazdan geçirerek layık olduğu müreffeh seviyeye çıkaracak olan hiç kuşkusuz MHP’dir. 46 yıllık tecrübesi ve yetişmiş nezih kadrolarıyla MHP bu başarıyı sağlayacak güçtedir.Bu bağlamda partimizden aday olan 7 arkadaşımızın hepsi MHP’nin adayıdır. Aziz milletimizin MHP’ye ihtiyaç vardır. Milletimizi bu karanlıktan çıkaracak yegane güç MHP’dir. Başta ben ülkücüyüm diyen herkesi çalışmaya ve Denizlili hemşehrilerimizi MHP’ye desteğe çağırıyorum" diye konuştu.