AK Parti Belde, İlçe ve İl Ana Kademe Teşkilatları 5.Olağan Kongre Toplantıları Denizli Dedeman Park Otel’de yapıldı. Denizli ile birlikte 13 ilin il, ilçe ve belde teşkilatlarının katıldığı toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti’nin bölge milletvekilleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda salona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin de asılması dikkat çekti.

HERGÜN GÜÇLENİYORUZ
Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partinin her gün daha da güçlendiğini söyledi. Son yaşadıkları kongrenin siyasi tarihte önemli bir yeri olduğunu belirten Soylu, şöyle konuştu: "Bir siyasi partinin sorumluluğunu, bir ülke yönetme sorumluluğunu, bir milletin yarınıyla bütünleşme sorumluluğunu en güzel şekilde ortaya koyduğu bir kongre yaşadık. Halkın oyuyla Cumhurbaşkanı seçilmiştir. AK Parti’de yaptığı kongreyle o salondan huzur ve istikrar çıkarmıştır."

YOLUMUZ AÇIK
Milli iradeyle birlikte Türkiye’nin büyük hedeflere doğru olan yolculuğunu devam ettirdiğini kaydeden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye ilk 12 yılda ciddi bir sıçrama ortaya koydu. Bu ortaya koyulan sıçramanın millet tarafından bir beklentisi daha var. Millet ikinci sıçramayı bekliyor. Türkiye’yi 2023 hedeflerine götürecek, büyük hedeflere götürecek ve 12 yıldır altyapısının titizlikle hazırlandığı bir süreci 2023, 2053 ve 2071’e taşıyacak bir anlayışı ortaya koyacaktır."
Türkiye’de daha önce yapılan anayasaların darbeyle birlikte yapıldığının altını çizen Soylu, sözlerine şöyle devam etti:
"İlk kez 2015 seçimlerine giderken AK Parti kendi teşkilatlarıyla birlikte milletiyle bir mukavele imzalamaya gidiyor. Milletiyle bir sözleşme imzalamaya gidiyor. Bizim yapacağımız seçimler sadece teşkilatlarımızın yenileneceği, teşkilatlarımızın yeniden güç kazanacağı seçimler olmayacak. Bunlar Türkiye’nin geleceğine yönelik yapacağı kongreler olacak."

GENEL SEÇİMLER ÇOK ÖNEMLİ
2015 seçimlerinin hayati önem taşıdığını ifade eden Soylu, şunları söyledi: "Milletimizin vereceği karara yönelik, anayasayı milletimize götürme ya da anayasayı tek başına çıkarma kararı ve iradeyi ortaya koyabilecek anlayışı yapacağımız kongrelerle sağlayacağız. AK Parti’de 12 yıldır tarih yazıldı. Bu kongrelerde AK Parti’nin hizmet etme ve Türkiye’yi demokratikleştirmesiyle ilgili adımlar atılacaktır. Bu kongrelerimiz bir siyasi partinin nasıl tüm ülkeye mal olduğunu hissettirecek."
Süleyman Soylu, bir gazetecinin, "2008 yılında yolsuzluklarla ilgili AK Parti’yi suçluyordunuz. Şimdi ne değişti?" sorusuna gülerek, "Başka sorunuz var mı arkadaşlar?" diye cevap verdi.