Denizli’de faaliyet gösteren 13 Sivil Toplum Kuruluşu yaptıkları ortak açıklamayla, ülkenin kimseyle kavgalı olmayan bir cumhurbaşkanına ihtiyacı olduğunu açıkladılar. 
13 STK adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, “Bugün ülkemiz tehlikeli bir kaos ortamı içindedir.Türk Milletinin psikolojisi ve morali bozuktur, aşından, işinden ve geleceğinden ciddi seviyede endişelidir.Türk milleti vatanının bölüneceği, devletinin yıkılacağı korkusunu daha çok yaşamaktadır. Türk Milleti ülkesinin etrafında her geçen gün harareti artan yangınlardan artık doğrudan etkilenmekte, büyük bir savaşın tehdidini yakından hissetmektedir” dedi.
Türk kimliğiyle sorunu olmayan, milletini ve milli kimliğini seven bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyaç olduğunu ifade eden Kurşunoğlu şunları söyledi: “Böyle bir ortamda; Türkiye’nin sakinliğe ve sükûnete ihtiyacı vardır. Türkiye’nin; bir partinin mensuplarını değil, Türk milletinin her kesimini kucaklayacak ve her kesime saygılı, toplumsal mutabakat sağlayacak, adil bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyacı vardır. Türkiye’nin anayasal sınırlarını bilen, bu sınırları millet lehine kullanan, icracı olacağım diye Türkiye'nin düzenini bozmayan bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyacı vardır. Türkiye’nin, kamuyu kafasına göre değil, hukuk, insan hakları ve gelişmiş normlar doğrultusunda dizayn eden ve kendisine düşman kamplar yaratmayan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her bir vatandaşını saygıdeğer olarak gören bir cumhurbaşkanına ihtiyaç vardır. Bizler, yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Ülkemizin siyasi - sosyal bir ahenge kavuşmasına vesile olabilecek, yukarıda temel özelliklerini ifade ettiğimiz bir adayı destekleyeceğimizi Türk ve Dünya kamuoyuna duyururuz.”