Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü’ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarafından seçimde en yüksek oyu alan Prof. Dr Hüseyin Bağcı atandı. PAÜ’de rektörlük devir teslim töreninin 23 Şubat Çarşamba günü yapılacağı öğrenildi.
Cumhurbaşkanlığı İnternet sitesinden yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’yı atamışlardır” denildi. 21 Ocak’ta yapılan PAÜ 5. Dönem rektörlük seçimine 8 aday katılmıştı. Adaylardan en fazla oyu alan PAÜ Öğretim Üyesi Tıp Fakültesi eski Dekanı ve halen Akdeniz Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi Prof. Dr Hüseyin Bağcı, Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun damadı olan Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın isimleri YÖK tarafından onay için Şubat ayı başında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderilmişti. Ataması ile ilgili kararın yarın (Salı) günü Resmi Gazetede yayınlanmasını beklediğini belirten Prof. Dr. Bağcı, “Henüz resmi gazeteyi görmedim. Herkes beni arayıp kutluyor. Atayan makamlara sonsuz teşekkürler, Allah utandırmasın. Bu atamanın üniversital anlamda yapacağımız proje ve işlerin sonuçlandırılmasına vesile olmasını diliyorum. Şuan Ankara’dayım. Yarın Denizli’ye döneceğim. Çarşamba günü öğleden sonra devir teslim töreni yapılacak” dedi. 21 ocakta yapılan rektörlük seçiminde Sandık Başkanlığı görevini PAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Kaleli yapmıştı. 593 öğretim üyesinden 589’u oy kullandığı seçimde 574 oy geçerli sayılmıştı. Seçimde PAÜ Öğretim Üyesi Tıp Fakültesi eski Dekanı ve halen Akdeniz Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi Prof. Dr Hüseyin Bağcı 195, Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun damadı olan Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç rektörlük avantajına rağmen 191, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü Klinik Şefi Prof Dr. Ahmet Kutluhan 84, Pamukkale Üniversitesi’nde görevli Prof Dr. Bülent Topuz 41, Prof. Dr. Ömer Karpuz 12, Prof. Dr. Selami Sezgin 10, Prof. Dr. Emin Erdem 8 ve Prof. Dr. Hulusi Kargı 9 oy almıştı.

ÖNCEKİ SEÇİM

Pamukkale Üniversitesi’ndeki, rektör yardımcılığı ve tıp fakültesi dekanlığı görevlerinden, 2007 yılında, rektörlük seçimlerine katılmak için ayrılan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, bu seçimlerde 156 oy alarak en çok oy alan rektör adayı olmuştu. 9 adayın yarıştığı seçimlerde, şimdi PAÜ’de rektör olan Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç 114, Prof. Dr. Ender Düzcan 96, Prof. Dr. Hasan Erdoğan 51, Prof. Dr. Bülent Topuz 33, Prof. Dr. Önder Göçgün 19 oy almıştı. Seçimler sonucunda, en çok oy alan ilk 6 adayın isimleri YÖK’e bildirilmiş ve YÖK daha sonra ilk üç adayı dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e sunmuş ve Sezer, Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ı rektör olarak atamıştı.