Rutin belediyecilik hizmetlerine aralıksız devam eden Pamukkale Belediyesi, özel çalışmalara da imza atmaya devam ediyor. Belenardıç Mahallesi’nde yer alan ve yapımı 1884 yılında gerçekleşen tarihi cami, Pamukkale Belediyesi tarafından restore ediliyor. Geçen yıl Denizli İl Müftülüğü ile imzalanan protokol gereği Pamukkale Belediyesi, tarihi Belenardıç Camisi’nde çalışmalara başladı. Aslına uygun olarak restore edilecek olan cami, daha sonra ibadete açılacak. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, camide yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Örki’ye Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok ve yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Yusuf Kılıç, Dr. Selami Dereli, Hakan Acer ve Ferhat Aslan ile proje sorumlusu Mimar Gülay Altan da eşlik etti. Prof. Dr. Tok, eski adı Torapan olan Belenardıç’taki tarihi caminin restorasyonun çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bu caminin her bir santimetresi çok önemli. Pamukkale Belediyesi yıllardır yapılmayanı yaparak caminin restorasyon çalışmasına başladı. Aslını koruyarak tadilatı yapılacak ecdat yadigarı camimizin halkın hizmetine sunulması tarihe verilen değeri gösteriyor. Bu konuda hassasiyet gösteren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye ve restorasyon işinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ECDAT YADİGARINA SAHİP ÇIKIYORUZ

“Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim insanlara ‘hayır işinde yarışın’ mesajı veriyor” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Biz de ilahi emirden yola çıkarak Pamukkale Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz. Belenardıç mahallemizde 1884 yılında yapılan ve ecdat yadigarı mükemmel bir eser olan tarihi camide tadilat yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Karadeniz ve Orta Anadolu bölgelerimize özgü mimariye sahip olan bu camimizin yapımında çivi kullanılmamış ve kök boya ile boyanmış. Ecdadımızın emaneti olan camimizi en güzel şekilde yenileyip, çevre düzenlemesi ile birlikte yeniden halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. Bu arada Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Akçapınar Camisi’nde de incelemelerde bulundu. Daha önce tenekeden yapılmış olan ve yıkılmaya yüz tutmuş Akçapınar Camisi’nin minaresi yenilendi. Yeni minare 38 metre boyunda olurken, camiye yakışır hale getirildi. Başkan Örki, yapılan minareyi vatandaşlarla birlikte yerinde inceledi.

Tarihi Belenardıç Camisine Pamukkale Belediyesi Eli DeğdiTarihi Belenardıç Camisine Pamukkale Belediyesi Eli DeğdiTarihi Belenardıç Camisine Pamukkale Belediyesi Eli DeğdiTarihi Belenardıç Camisine Pamukkale Belediyesi Eli DeğdiTarihi Belenardıç Camisine Pamukkale Belediyesi Eli Değdi