Hasan Güngör Spor Salonu’nda 5 takımın katılımı ile yapılan turnuvanın açılışında konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Biz engelliler pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kurduğumuz kulüpte ilk faal olan branşımız tekerlekli sandalye basketbol takımı oldu” dedi. “Pamukkale Kupası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası” ülkenin farklı bölgelerinden 5 kulübün katılımı ile başladı. Pamukkale Belediye Spor Kulübü’nün önderliğinde yapılan ve Pamukkale Belediyesi ile Özel Nobel Tıp Merkezi’nin sponsorluğunda organize edilen “Pamukkale Kupası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası” Hasan Güngör Spor Salonu’nda gerçekleşiyor.

Turnuvaya Pamukkale Beldiyespor Kulübü’nün tekerlekli sandalye basketbol takımının yanı sıra Eskişehir Engelliler Spor Kulübü, Aydın Engelliler Spor Kulübü, İskenderun Atletik Gençlik ve Spor Kulübü ve Sorgun Engelliler Spor Kulübü’nün sporcuları yer alıyor. Turnuvanın açılışına Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kaya ve Türkay Gözlükayave  Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Yardımcısı Haluk Tuncay katıldı. Törenle ilk olarak konuşan Nobel Tıp Merkezi yetkilisi  Ümit Kaçar,  firma olarak  fizik tedavi  alanında uygulamalar yaptıklarını ifade ederek, “Bizler sadece sağlık konusunda değil sosyal sorumluluk projesi olarak bu turnuvaya destek verdik.  Pamukkale Belediyesi’nin kulübünün bu organizasyonuna destek olmak bizim için çok önemli. Bu sporla engelli gençlerin hayata bağlanmalarını görmek bizi mutlu ediyor” dedi.



ENGELLİLERE POZİTİF AYRICILIK YAPIYORUZ

Turnuvanın açılış töreninde konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, engelliler konusunda pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade ederek, “Biz Pamukkale Belediyesi olarak her vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Ancak engelli vatandaşlarımız için pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Belediye olarak engelli vatandaşlarımıza çeşitli hizmetlerimizi veriyoruz. Bunun yanında 2015 yılında Pamukkale Belediye Spor Kulübü’nü kurduk. Bu kulübün ilk faaliyet branşını ise tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak belirledik. Takımımız Bölgesel A Ligi’nde geçen sezon mücadele etti. Bu sezon da aynı ligde yer alacak. Tekerlekli sandalye basketbol takımımızdan Meryem Tan milli takıma giderek bizleri gururlandırdı. Biz engellilerin spor ile engellerini aşmasını sağlamasına vesile olmaktan dolayı mutluyuz. Turnuva ile de önemli bir etkinliğe imza attık. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi. Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü ise Pamukkale Belediyesi’nin bu etkinliğinin anlamının büyük olduğunu vurgulayarak, “Burada yapılan çok önemli bir organizasyon.  Emeği geçen herkesi kutluyorum.  Burada spor yapan engelli gençlerle gurur duyuyorum. Bunun bir başlangıç olmasını de devamımın gelmesini diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ile  Eskişehir Engelliler Spor Kulübü arasında oynana turnuvanın ilk maçının başlama atışını Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin yaptı. “Pamukkale Kupası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası”nda müsabakalar Cumartesi ve Pazar günü saat 10.00’dan itibaren oynanmaya devam edecek. Pamukkale Kupası müsabakaları sonunda Pazar günü saat 14.00’de Hasan Güngör Spor Salonu’nda ödül töreni düzenlenecek.