Pamukkale Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısının beşinci birleşimi Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Pamukkale Belediyesi'nin performans programları ile 2017 yılı bütçeleri oylanarak kabul edildi. 4,5 saat süren oturumda Pamukkale Belediyesi performans programı ve 2017 yılı bütçesi ile ilgili AK Parti, CHP ve MHP’li meclis üyeleri bir bir söz alarak görüşlerini aktardı, temennilerini açıkladı. 2016 yılında bütçesi 188 milyon lira olan Pamukkale Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi yoğun görüşmeler sonucunda 198 milyon lira olarak oy çokluğu ile kabul edildi. 

2017 BÜTÇESİ YATIRIM ODAKLI

2017 yılı bütçesinin yatarım odaklı bir bütçe olduğunu aktaran Başkan Gürlesin, “Meclisimizde 4,5 saat süren bir toplantıda herkesin görüşü alınarak,  2017 yılı bütçemizi belirledik. Yoğun görüşmeler sonucunda meclisimizde 2017 yılı bütçemiz 198 milyon lira olarak oy çokluğu ile kabul edildi. Bütçe, ‘yatırım, istihdam’ demek. İlçemizin tüm ihtiyaçlarının karşılanması, vatandaşlarımıza hizmetin ulaştırılması, halkımızın refah seviyesinin yükseltilmesi anlamında belirlediğimiz bütçenin ilçemize, vatandaşlarımıza, ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bütçemiz tam anlamıyla bir yatırım bütçesi. Yüzde 50-55 oranı tamamen yatırımlara gidecek. Yedek ödeneklerle, doğrudan yapılacak yatırımlarla ve direk insana hizmet eden yatırım kalemleriyle birlikte düşündüğümüzde yüzde 70-75’lere varan oranı yatırıma aktarılacak.

2016’da olduğu gibi 2017 yılında da bütçemiz doğrultusunda yatırım odaklı, insan merkezli çalışmalarla bir yıl geçireceğiz. Gerçekten mükemmel bir bütçe yaptığımızı düşünüyorum. Bütçemiz meclisimizdeisterdik ki, oy birliği ile kabul edilsin. Ama altını çizmek isterim ki, AK Partili Meclis üyelerimizin oylarıyla kabul edilmiştir. Muhalefetimiz siyaseten böyle bir duruş gösterdi. Geçmiş yıllara baktığımızda bu dönemde söylemlerinde de olumlu bir yansıma var.  Ama yine de geçmiş siyaset havasından kopmayarak, bütçe noktasında muhalif bir tavır gösterdiler. Ama ne olursa olsun hedefimiz halkımıza en iyi ve kaliteli hizmeti ulaştırmak. İnşallah 2017 yılında milyon liralık dev yatırımlarla önemli çalışmaları hayata geçireceğiz. Dönemimiz sonunda ise yaptığımız yatırımlarla ortaya çıkan tabloda modern Pamukkale yolunda önemli bir mesafeyi kat ettiğimizi hep birlikte göreceğiz” dedi. 
Bütçe görüşmelerinin ardından Pamukkale Belediye Meclis üyeleri, Başkan Gürlesin tarafından verilen yemekte bir araya geldi.