HABERDENİZLİ.COM

Pamukkale Belediyesi, ilçede yaşayan halka Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti de veriyor. Bünyesinde uzman psikolog bulunduran Pamukkale Belediyesi, Atatürk Caddesi’ndeki ek hizmet binasında vatandaşların bu konudaki taleplerini değerlendiriyor. Toplumun dezavantajlı kesimi başta olmak üzere talep eden herkese verilen Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti kapsamında, aile içi ilişki ve iletişim sorunları başta olmak üzere okula hazırlık süreci ve uyum sorunları, sınavlar öncesi ve sonrası yaşanan stres ve kaygılar, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, depresyon, mutsuzluk, kaygı ve korkular, boşanma dönemi ve sonrasındaki sorunlar, disiplin, sınır ve kural koyma, bilgisayar-internet bağımlılığı ile madde kullanımı gibi konular da yer alıyor. Özellikle bu hafta sonunda yapılacak olan Lise Geçiş Sınavı (LGS) ve gelecek hafta sonunda gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi 18 yaş altındaki öğrenciler, uzman desteği almak için merkeze sokağa çıkmaları anne ya da babalarının eşliğinde mümkün olduğu için aileleriyle geliyorlar. Burada Uzman Psikolog’dan özellikle sınav stresi ve kaygılarıyla baş etmenin yollarını öğreniyorlar. Hafta içi mesai saatlerinde verilen psikolojik ve danışmanlık hizmetinden ilçe sınırları içinde ikamet eden tüm vatandaşlar da ücretsiz olarak yararlanabiliyor. 

“OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ”

Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti ile ilgili bilgiler veren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak bir yılı aşkın süredir vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunduğumuz psikolojik destek ve danışmanlık hizmetimizle vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyip çözüm üretmeye çalışıyoruz. Gündelik hayatımızda sıklıkla yaşam güçlükleri olarak adlandırabileceğimiz birtakım zorluklarla karşılaşılabiliyor. Yeri geldiği zaman bu zorlukların üstesinden kedimiz geliyoruz, bazen de bir uzmana ihtiyaç olabiliyor. Bu gibi dönemlerde psikolojik yardıma ihtiyaç duyulabiliyor. İşte tam bu noktada belediyemizin uzman psikoloğu devreye girip vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulabiliyorlar. Şimdiye kadar bu merkezimizde ihtiyaç duyan herkese ücretsiz olarak psikolojik destek verdik. Bu hizmetimizden yararlanan çoğu vatandaşımızdan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Vatandaşlarımız, Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti’ne belediyemize ait 296 96 96 ve 444 9 220 nolu hatlardan ilgili birime ulaşarak faydalanabiliyor” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nden Psikolojik DestekPamukkale Belediyesi’nden Psikolojik DestekPamukkale Belediyesi’nden Psikolojik Destek