HABERDENİZLİ.COM
Pamukkaleli çocukların yaz tatillerini bilgisayar başında, ellerinde cep telefonları ile boşa vakit geçirmelerini istemeyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bu yaz, belediye olarak birçok ücretsiz kurs düzenlediklerini belirtti. Futboldan, halk oyunlarına, İngilizce’ye kadar çocukların yaz tatilleri için birçok alternatif seçenek sunan Pamukkale Belediyesi, satranç kursuyla da önemli bir fark yarattı. “Pamukkale Belediyesi Ücretsiz Yaz Spor Kursları” kapsamında düzenlenen satranç kursunun ikinci gününde Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Türkiye Satranç Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz ile Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, satranç meraklısı minikleri kursta yalnız bırakmadılar. Başkan Avni Örki, minik kursiyerlerle tek tek ilgilenerek, birlikte satranç taşlarının isimlerini öğrendiler.

MİNİKLER KURSTA EĞLENİYOR

“Pamukkale Belediyesi Ücretsiz Yaz Spor Kursları” başlığında düzenlenen kurslardan biri olan, 7-12 yaş grubu çocukların başvurularının kabul edildiği satranç kursları 29 Ağustos 2019 tarihinde sona erecek. Pamukkale Belediyesi’nin YSE’deki ana yerleşkesinde bulunan Pamuk Kafe’de düzenlenen satranç kursu eğitmeni Ulusal Hakem Ömer Öztürk, “Öncelikle Pamukkale Belediyesi böyle bir kurs açtığı için son derece mutluyuz. Satranç çocukların zeka gelişimini inanılmaz bir katkısı var ve burada da 7-12 yaş arası çocuklarımıza satranç öğreteceğiz. Bunun ilk adımlarını attık. Yaz boyunca çalışmalarımız devam edecek. Pazartesi-Salı-Çarşamba ve Perşembe günleri saat 13.00 ile 16.30 arası belediye binamızın içinde bulunan Pamuk Kafe’de satranç kursumuzu sürdüreceğiz. Amacımız burada çocukların keyifli bir zaman geçirmesi, güzel bir sporla uğraşması ve bunun devamını getirmeleri için çalışmalarımızı yapacağız. Burada çocuklarımızı yetiştirip onları turnuvalara hazırlayacağız. Turnuvalara götüreceğiz. Güzel bir etkinlik, güzel bir anı olması için çaba göstereceğiz. Çocuklarımızla beraber çalışacağız” dedi. Minik kursiyerler Simge Tuncer ile Tarık Tufan Üstün, satranç kursunun eğlenceli bir oyun olduğunu belirterek, satranç kursunu herkese tavsiye ettiklerini ifade ettiler.

AKDENİZ; “HEDEFİMİZ İYİ SATRANÇÇILAR YETİŞTİRMEK”

Türkiye Satranç Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz, “Çocuklarımızın yaz tatilinde kaliteli bir zaman hedef geçirmesini istiyorduk. Satranç akademik başarıları desteklemesi açısından çok güzel bir spor. Hedefimiz güzel bir turnuvada Pamukkale ilçemizin adını duyurmak. Bu kurs sayesinde de şimdiden bu turnuva için iyi satranççı miniklerimizi yetiştirmeyi hedefliyoruz. Belediyemize destekleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, ilçe okullarında yaz kursları düzenlendiğini ancak buradaki kursların yeterliliğini artırmak adına STK’ların ve kamu kurumlarının, Pamukkale Belediyesi’nin Yaz Spor Kursları gibi kurslarla destek vermesinin önemli olduğunu belirtti. Erdoğan, “Pamukkale Belediyemizde bu konularda kapılarını bizlere açtı. Federasyonumuzun da destek verdiği bir satranç kursuyla iyi satranççılar yetiştireceğimize inanıyorum” dedi.

BAŞKAN ÖRKİ; “HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”

Pamukkale Belediyesi’nin dünyanın en eski ve en zevkli zeka oyunlarından biri olarak nitelendirilen satranç oyununu öğrenmek isteyen çocuklar için açtığı kursun ilk günlerinde minikler satranç taşlarıyla tanıştılar. Miniklerin heyecanına ortak olmak için, kursta çocukları ziyaret eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak yaz mevsiminin çocuklarımız açısından çok daha kaliteli ve unutulmaz geçmesi amacıyla bir takım eğitim faaliyetlerimize başladık. Birçok kursumuz devam ederken, dün itibariyle de satranç kurslarımızı başlattık. Öncelikle Satranç Federasyonumuza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu kursumuza çok daha profesyonel bir şekilde başladık. Aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyorum. Kendilerinin bu konuda ciddi destekleri olmuştur. Buradaki hedefimiz dünya çapında sporcular yetiştirebilmek. Esas önemli olan bu başlangıçları devam ettirebilmektir. O devamlılığın neticesinde başarılar elde edilebilir. Ben ailelerimizden bu tarz kurslara yaz aylarından sonra da devam ettirmelerini istirham ediyorum. Ben velililerimize de teşekkür ediyorum. Çünkü çocuklarını kursa teşvik etmek, onları kurs sonuna kadar beklemek de önemli. Bizler Pamukkale Belediyesi olarak sporun, sporcunun, eğitimin, bilimin her zaman yanında olacağız ve destekleyeceğiz” diye konuştu.