HABERDENİZLİ.COM

Denizli Valiliği’nin her ayın ikinci Salı günü düzenlediği Halk günü Toplantısı Valilik toplantı salonunda gerçekleşti.  Yeni Vali Hasan Karahan’ın programı dolayısıyla katılmadığı toplantıda vatandaşların sorunlarını Vali yardımcısı Celalettin Cantürk dinledi. Toplantıda aynı zamanda kurum müdürleri de hazır bulundu.

Denizli’nin Pamukkale İlçesi Kayhan Kapalı Pazar yerinde Cuma günü kurulan pazarda esnaflık yapan 9 pazarcı, Denizli Valiliği’nde düzenlenen Halk Günü toplantısına katılarak mağduriyetlerini dile getirdi. Pamukkale Belediyesi’nin 9 esnafı şuan sergi açtığı yerden başka bir yere almak istediğini anlatan Hüseyin İnci isimli pazarcı, “belediyenin bize gösterdiği yer insan geçmeyen bir yer. Orada kime satış yapacağız.” ifadelerini kullandı.

BİZİM YAYINDIĞIMIZ YERİ BAŞKALARINA VERECEKLER
Şuan sergi açtıkları yerleri Büyükşehir Belediyesi olmadan önce Kayhan Belediyesi’nden parayla aldıklarını belirten İnci, “ daha sonra Pazar yeri değişti. Kurayla tekrar yerleştirildik.  şimdi bizim yıllardır yayındığımız yerleri, bu pazara hiç gelemeyen pazarcılara vereceklermiş. Bu yer eğer birilerine satılacaksa şuan içinde biz duruyoruz. Bize satın dedik. ‘hayır size olmaz Sizi ileriye göndereceğiz, Pazar canlanacak’ dediler. Türkiye’nin kalkınmasına bu 9 kişi mi engel oluyor. Bizi sadece huzur istiyoruz. biz mezarımız kadar 2 metre yer istiyoruz. fazla bir şey istemiyoruz.” İfadelerini kullandı.

2 SENEDİR MAAŞ ALAMIYORUM
Pamukkale Sulama Birliği’nde çalışan ve 2 senedir maaş alamayan Hüseyin Kaya Valilikten yardım istedi. Sigortasının yattığını fakat maaş alamadığını ifade eden Kaya, “Maaşımı erteleye erteleye bu güne kadar geldik.  Aynı zamanda çiftçilik yapıyorum. Oradan kazandığım parayla geçinmeye çalışıyorum. Fakat yetmiyor. Yardım talep etmiyorum sadece hakkım olan maaşımı istiyorum. Bu konuda Başbakanlık İletişim Merkezi’ne de (BİMER) şikayette bulundum. Oradan konuyla ilgili bir dilekçe geldi fakat hala maaş alamadım.” Diyerek mağduriyetini dile getirdi.