HABERDENİZLİ.COM

Turizm ilçesi olan Pamukkale’nin adını duyurmak amacıyla düzenlenen etkinliklerden biri de Vosvos Festivali. 12-14 Temmuz tarihleri arasında “Pamukkale Belediyesi 2. Vosvos Festivali” gerçekleşecek. Kırmızı suyu ile şifa merkezi konumunda olan Karahayıt’ta toplanacak olan vosvoscular geleneksel hale gelmesi planlanan festivalde buluşmuş olacak.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILACAK

12 Temmuz Cuma günü ülkenin neredeyse tüm bölgelerinden gelecek olan 100 civarında araç ve 300 kişinin kayıtları yapılacak. 13 Temmuz Cumartesi günü ise kahvaltının ardından 10.30’da bisikletlerle Karahayıt ve bölgesini gezecek olan vosvoscular, 12.00 ile 15.00 saatleri arasında Pamukkale gezisine katılırken, 15.00 ile 18.00 saatleri arasında Karahayıt’taki etkinlik alanında çeşitli yarışmalara katılacak. Festival kapsamında iple vosvos çekme, çuval yarışı ve en güzel vosvos yarışmaların yanı sıra çocuklar için de çeşitli oyunlar organize edilecek. “Pamukkale Belediyesi 2. Vosvos Festivali” kapsamında saat 18.00’de Karahayıt’tan şehir merkezine kadar konvoy oluşturacak olan vosvoscular üç ayrı koldan şehir içinde tur attıktan sonra 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bir araya gelecek.  Daha sonra İncilipınar Recep Yazıcıoğlu Parkı’na geçecek olan vosvoscular burada araçlarını sergileyecekler. Aynı yerde saat 21.00’de Rising Star Türkiye Şampiyonu Ozancan Demir ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçısı Işıl Koç konseri gerçekleşecek. Denizlililer İncilipınar Recep Yazıcıoğlu Parkı’nda hem konser keyfi yaşarken hem de vosvosları da inceleme imkanı bulacak. “Pamukkale Belediyesi 2. Vosvos Festivali” 14 Temmuz Pazar günü Karahayıt’ta düzenlenecek olan etkinliklerle devam edecek.

“TANITIM İÇİN ÖNEMLİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale ve Karahayıt’ın tanıtımını her fırsatta yapmak istediklerini belirterek, “Pamukkale ve hemen yanındaki Karahayıt turizm açısından çok önemli yerler. Bu iki turizm merkezini tanıtmak için bir çok çalışma yapılabilir. Bunlardan biri de ülke genelinde önemli bir kitleye sahip olan vosvoscular. Bu gruptaki arkadaşlarımız Pamukkale Belediyesi 2. Vosvos Festivali için ilçemize gelecek. Yaklaşık 300 kişi Karahayıt’a gelerek kamp yapacak. Bu festival Pamukkale ve Karahayıt’ın tanıtımı için çok önemli. 3 gün sürecek olan festival kapsamında 13 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21.00’de İncilipınar Recep Yazıcıoğlu Parkı’nda düzenlenen konsere tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.