HABERDENİZLİ.COM

Partilerin grup başkanvekilleri ile katip üyeler, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonları üyeleri seçimleri yapıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Yeni dönemde Pamukkale’ye güzel hizmetler yapmak için el birliği ile çalışacağız. Amacımız hizmetlerimizle Pamukkale’de hoş bir seda bırakmak” dedi.

Pamukkale Belediyesi Meclisi’nde 2019-2024 dönemi resmen başladı. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Ak Parti adayı Avni Örki Pamukkale Belediye Başkanlığı’na seçilmişti. Mazbatasını alıp göreve başlayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yeni dönemin ilk Pamukkale Belediye Meclisi toplantısına başkanlık yaptı. Pamukkale Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yapılan seçimlerden sonra Ak Parti’den 15, CHP’den 9, İyi Parti’den 7 ve MHP’den de 6 üye yer alıyor. Toplantıda en genç 2 üye olan 1996 doğumlu Mehmet Yara ile yine aynı yıl doğan Şeyma Değirmenci Divan Katibi’nde geçici üye olarak görev yaptılar. Divana ulaşan dilekçelerle seçime Ak Parti listesinden giren Yusuf Garip, Süleyman Sırrı Kaya, Erkan Tıkıroğlu, Ramazan Eskin, Emin Tekin ve Davut Pak istifa dilekçelerini vererek MHP grubunu oluşturdu. Aynı şekilde seçime CHP listelerinden giren Server Munis, Uğur Çizmecioğlu, Bilal Güner, Kerem Karaalp, Mehmet Dönmez, Fikret Uzkuç ve İlmi Köse bu partiden ayrılarak İyi Parti grubunu oluşturdu. Pamukkale Belediye Meclisi’nde oluşan 4 partide grup başkan vekilleri de belli oldu. Buna göre Birtan Şahan Ak Parti Grup Başkanvekili, Oral Baş CHP Grup Başkanvekili, Uğur Çizmecioğlu İyi Parti Grup Başkanvekili ve Davut Pak da MHP Grup Başkanvekili olarak görev yapacak.

“HOŞ SEDA BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, toplantının açılışında yaptığı konuşmada seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, “Seçim sonuçları ilan edildikten ve mazbata verilmesinin beşinci gününde yasal olarak ilk toplantımızı yapmamız gerektiği bize 5 Nisan’da iletildi. 7 Nisan Pazar günü toplandık. Seçim döneminde birlikte yoğun çalıştık. Seçimlerin ardından Meclis üyesi sıfatıyla çalışacağız. Baki kalan bu kubbede Pamukkale Belediyesi meclisinin üyeleri olarak hoş bir seda bırakmak için çabalayacağız. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bize işaret ettiği şekilde çalışmalar yaparak Pamukkale’ye hizmet edeceğiz. Bu dönemde vatandaşlarımızı dinleyeceğiz. Tüm meclis üyeleri ile de gönül kapılarımız herkese açık olacak. El birliği ile güzel bir dönem geçirmeyi umut ediyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Pamukkale Belediyesi’nin yeni seçilen meclis üyeleri tek tek kendilerini tanıttı. Daha sonra Pamukkale Belediyesi başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri, Meclis İhtisas Komisyonları üyeleri ile Pamukkale Belediyesi’ni üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Sağlıklı Kentler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliği’nde temsil edecek isimler belirlendi. Toplantı sonunda Pamukkale Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri birlikte objektif karşısına geçtiler.