HABERDENİZLİ.COM / ÖZEL HABER

1800’lü yılların sonunda inşa edilen Karataş Köyü Camii yılar içinde eskiyerek yıkıldı. 1981 yılına gelindiğinde ise eski caminin temelleri üzerine yeniden bir cami yapıldı. O günden bu yana hizmet veren cami’nin kıblesinin yanlış yöne doğru baktığından şüphelenen mahalle halkı, cami üzerinde ölçümler yaptırdı. Yapılan ölçümlerde caminin kıblesinin 42 derece kayık olduğu tespit edildi. 
Yılarca yanlış yöne doğru namaz kılınan camide,  kıble tespitinin ardından mahalle halkı cami halılarının yönünü kıbleye doğru  çevirdi. 100 kişilik cami’nin yönünün değişmesiyle kapasite biraz daha düştü.

Mahalle halkı yeni cami istiyor

Özellikle yaz aylarında piknik bölgesi olması sebebiyle caminin yetersiz kaldığını söyleyen mahalle halkı, kıblenin değişmesinden sonra bu sıkıntının daha da arttığını belirtiyor. Özellikle cenaze namazlarında cami önündeki alan artık yetmiyor.

Cami içinde de enteresan bir görüntü ortaya çıktı. Yön değişmesi sebebiyle namazlar caminin sol köşesinde bunan vaaz kürsüsüne doğru kılınıyor. Caminin eski mihrabı ise cami içinde sadece bir dekor şeklinde duruyor.