HABERDENİZLİ.COM

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci oturumunda önemli bir gündem maddesi görüşüldü. 2015 yılının Şubat ayında İzmir Ege Üniversitesi’nde PKK terör örgütünce gerçekleşen bıçaklı saldırıda Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Teşkilatı temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehit edilmişti. Çakıroğlu’nun adının Pamukkale’de yaşatılmasına yönelik gündem maddesi mecliste görüşüldü.

İdari ve Diğer İşler Komisyonu’ndan meclise gelen konuyla ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatına mal olan olay tüm toplumu olumsuz etkileşmiştir. Bayrağımızı savunan bir gencimizin şehit edilmesi hepimizi incitti. Bir çok anne bana bu nedenle göz yaşı dökmüştür. Fırat Yılmaz Çakıroğlu bana göre belirli bir siyasi görüşün temsilcisi olmaktan öteye geçerek vatan mücadelesi içinde tanımlanan bir genç olmuştur. Üniversiteye yakın bölgedeki parka şehidimizin adını vererek üniversitemizde yer alan 50 bine yakın gencimize  ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır’ mesajı vermek istiyoruz. Umarım bundan sonra hiçbir ismi sokağa, caddeye, parka vermek durumunda kalmayız. Bu ülke için canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından yapılan oylama ile Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı Yunus Emre Mahallesi 6401 ve 6407 sokaklar arasında bulunan parka verildi.

Çakıroğlu'nun Adı