Eğitimden, spora, turizmden, kültüre kadar her alanda proje geliştiren Pamukkale Belediyesi, yenilikçi, modern bakış açısıyla birlikte geçmişi geleceğe taşıyacak işlere de imza atıyor. Belenardıç Mahallesi’nde bulunan ve 1884 yılında inşa edilen 137 yıllık Belenardıç Cami, Kültür envanteri anıt kategorisinde yer alıyor. Birçok yerde kök boyalı nakışlı, ahşap tavanlı olarak anılan Belenardıç Camisi, kareye yakın dikdörtgen planı ile dikkat çekiyor. İnşa malzemesi moloz taş olan tarihi cami ahşap destekli ve ahşap tavanlı ve caminin kitabesine göre Halil Ağa tarafından inşa ettirilmiş. Zamanla harabe haline dönen tarihi Belenardıç Cami ile ilgili olarak Pamukkale Belediyesi bir süre önce restorasyon çalışmalarına başlamıştı.  Çalışmalar büyük bir titizlikle devam ediyor. Aslına uygun olarak restore edilecek olan cami, daha sonra ibadete açılacak. 

“ECDADIMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Geçtiğimiz yıl Denizli İl Müftülüğü ile imzalanan protokol gereği, restorasyon çalışmalarının 2021 yılı itibariyle başladığını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Öncelikle inancımız gereği başladığımız bu hayırlı iş ile ecdadımızın emanetine sahip çıkıyoruz. Tarihi Belenardıç Camimiz, her bir özelliği ile farklı ve güzel. Mimarisiyle, süslemeleriyle, motifleri ile atalarımızın inceliğini, değerlerimize verdiği önemi gösteriyor. Bizler de camimizi aslına uygun olarak restore ederek, bahçe düzenlemesine kadar her şeyi yapıp, halkımızın hizmetine yeniden açacağız. Geçmişimizin izlerini taşıyan camimizin gelecek kuşaklara taşınması amacıyla başlattığımız restorasyon çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” diye konuştu.

Belenardıç Cami Restorasyonu SürüyorBelenardıç Cami Restorasyonu SürüyorBelenardıç Cami Restorasyonu SürüyorBelenardıç Cami Restorasyonu Sürüyor