HABERDENİZLİ.COM

Başkan Örki, Almanya’nın en etkili yayın organlarından Kilim Gazetesi’nin Kültürhaus Arena’da düzenlediği geleneksel “Turizm Akşamı” programında Almanya’nın dev yatırımcılarıyla bir araya geldi. Başkan Örki, konuşmasında “Pamukkale’ye yatırım yapın” çağrısında bulundu.

İlk gün temaslarında, Almanya’nın Stuttgart kentinde Ticaret Fuar Merkezi’nde düzenlenen “CMT 2020” adlı dünyanın en büyük turizm, tatil ve eğlence tüketici fuarına katılan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki,  Stuttgart Başkonsolosu Mehmet Erkan Öner’i makamında ziyaret etti. Başkan Örki, ikinci gün temaslarında da yurtdışındaki yatırımcıları Denizli’ye davet ederek, ilçe turizmine önemli katkı sunacak projeler için görüşmelerde bulundu.

TURİZM AKŞAMINDA ALMAN YATIRIMCILARI DENİZLİ’YE DAVET ETTİ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye Cumhuriyeti Stuttgart Başkonsolosu M. Erkan Öner, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milletvekili Aytaç Çaluda, Bentour şirketinin kurucusu ve onursal başkanı Kadir Uğur’un da aralarında olduğu Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 250 turizm profesyonelinin katıldığı Almanya’nın en etkili yayın organlarından Kilim Gazetesi’nin Kültürhaus Arena’da düzenlemiş olduğu geleneksel “Turizm Akşamı” programında davetlilere hitap etti. Turizm akşamında geceye Denizli damgası vururken, Belediye Başkanı Avni Örki yaptığı konuşmada, Pamukkale’ye yatırım yapmak isteyene her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. “Denizli denilince ilk önce akla binlerce yıl öncesinden bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapan, 19 ayrı kent varlığına sahip Pamukkale gelir” diyen Başkan Örki,  “Şu anda Pamukkale Üniversitemiz çok ciddi bir yatırımla termal alanlarımızın bulunduğu noktada çok büyük bir tesis inşa ediyor. Avrupalı vatandaşımızı Pamukkale Karahayıt mahallemizde şifa bulmaya davet ediyorum” dedi. Avrupalı Türkleri Denizli’ye yatırım yapmaya çağıran Avni Örki, “Yatak kapasitesini el birliği ile artıralım. Yatırım için gelecek olan her iş insanına kapılarımızı ardına kadar açacağız. Her türlü desteği vereceğiz. Pamukkale’de balon turizmi de başladı. Binlerce insan balon turizmi için geliyor. Yamaç paraşütünde mükemmel seviyelere geldik.  Biz kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Bir kardeşiniz olarak hepinizi orada bekliyoruz” diye konuştu. 2020 yılını “Denizli Yılı” ilan edildiğini ve Denizli’nin Türkiye’de ihracatta sekizinci büyük şehir olduğunu hatırlatan Örki, “Biz istiyoruz ki Türkiye’ye Denizli’ye ticarete gelen iş insanlarının, vatandaşların, geldiklerinde şifa bulabilecekleri tesisleri de onlara sunalım. Şu an da doluluk oranlarımız çok yüksek. Artık gelen misafirleri şehir merkezindeki otellere yönlendirir hale geldik. Tesis konusunda biraz daha gayret etmemiz gerekiyor. Yatak kapasitemizi artırmalıyız. Pamukkale Belediyesi olarak bizler ilçe turizmimizin daha gelişmesi noktasında büyük gayret sarf ediyoruz. Hem ilçe vatandaşlarımızın hem de gelen yerli yabancı misafirlerimizin doğal güzellikleri, kırmızı ve beyaz suyun şifasını en kaliteli şekilde doyasıya yaşayabilmeleri noktasında önemli adımlar atıyoruz” dedi.

NECKARSULM BELEDİYESİ’NDE TEK TÜRK MECLİS ÜYESİ İLE TANIŞTI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Almanya temasları kapsamında bölgede bulunan hem termal sağlık turizmi ile hem de ticaret hacminin büyüklüğü ile önemli şehirleri de ziyaret etti. Önemli fabrikaların yer aldığı şehirlerden biri olan Neckarsulm’u ziyaret eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Neckarsulm Belediye Başkanı Steffen Hertwig ve tek Türk Belediye Meclis Üyesi olan Erkan Şahin ile bir araya geldi. Hertwig ile görüşmesinde belediyeler arası ortak işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundular. Sonrasında, Başkan Örki, Hertwig ve Şahin ile birlikte Neckarsulm’daki dünya markası otomobillerin yapıldığı AUDI fabrikasını ziyaret etti. Çalışanlarına güzel tatil imkânları sunan dünyanın sayılı fabrikalarından olan firma yetkilileri ile görüşerek, Pamukkale Bölgesi’nde kür termal sağlık turizmini anlatan Başkan Örki, fabrika çalışanlarının tatillerini Pamukkale’de değerlendirebilmesine olanak sağlayacak imkanlar noktasında önemli temaslarda bulundu. Başkan Örki’nin ziyaretleri devam ediyor.

Başkan Örki Almanya’da Dev Yatırımcılarla BuluştuBaşkan Örki Almanya’da Dev Yatırımcılarla Buluştu