Pamukkale Belediyespor Kulübü milli sporcularından Kick Boks'ta Dünya 8.si olan Ahmet Burak Canbeldek, Avrupa'da şampiyon olan Bocce Milli Takım'da yer alan Merve Karakaya, yine Bocce'de Avrupa 5.si olan Ziya Yılmaz ve antrenörler Bülent Sevinç ile Zekai Doruk, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’yi makamında ziyaret ettiler.

“PAMUKKALE DENİNCE AKLA SPORDA GELSİN”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, kendilerinin ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Belediyemiz spor kulübü çatısı altında olan sporcularımızın başarılarını duydukça gururlanmamak elde değil. Hedefimiz, Pamukkale denince sadece turizm, tarım değil sporunda akla gelmesiydi. Başardığımızı görmek mutluluk verici. 15 farklı branşta 317 sporcumuz var. Bunlardan 8 branşta 26 sporcumuz milli takımda. Ne güzel ki, dünyanın en güzel ilçelerinden biri olan Pamukkale’mizin adı sporda da başarıyla anılmaya başlandı. Geçen haftalarda Dünya ve Avrupa şampiyonlukları alarak bizleri gururlandırarak, bugün başarılarını bizlerle paylaşan genç sporcularımız nezdinden tüm sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“PAMUKKALE BELEDİYESİ OLMASAYDI, BU BAŞARILARA ULAŞMAK ZORDU”

Pamukkale Belediyespor Kulübü’nün Kick Boks branşında ki başarılı sporcusu Ahmet Burak Canbeldek, geçtiğimiz haftalarda İtalya'da yapılan Dünya Kick-Boks Şampiyonasında Genç Erkekler 84 kg Kick Light branşında Dünya 8.ncisi olarak, Türkiye başta olmak üzere Pamukkale’nin adını başarıyla duyurdu. Canbeldek, “Pamukkale Belediyespor Kulübüne girdiğimde ilk Türkiye şampiyonluğumu aldım. Sonrasında ardı ardına şampiyonluklar devam etti ve milli takıma girmeye hak kazandım. İki yıldır milli takımdayım. Bu yıl Dünya Şampiyonasına gittim. Orada sekizincilik nasip oldu. Pamukkale belediyemizin destekleri olmasaydı bu başarılara ulaşmamız zordu. Bizlere desteğini hiç esirgemeyen Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi. Pamukkale Belediyespor kick boks antrenörü ve aynı zamanda mili takım antrenörü olan Zekai Doruk, “Bizlere hem maddi hem manevi desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Avni Örki’ye teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. 06-09 Ekim 2022 tarihlerinde İspanya'nın Palma de Mallorca kentinde, 20 ülke takımının katıldığı Avrupa Ümitler ve Gençler (Kadın-Erkek) Bocce Petank Şampiyonasında, Pamukkale Belediyespor Kulübü sporcularından Merve Karakaya’nın da dahil olduğu Genç Kadınlar Milli Takımı Avrupa Şampiyonu oldu. Böylece, Pamukkale Belediyespor antrenörlerinden Bülent Sevinç’in liderliğinde Avrupa şampiyonu olan Genç Kadınlar Milli Takımı, federasyon tarihinde bir ilki başarmış oldu. Aynı şampiyonada da Pamukkale Belediyespor sporcusu Ziya Yılmaz, Altın Nokta atışlarında Avrupa beşincisi olarak, önemli bir başarıya imza attı. Antrenör Bülent Sevinç, milli sporcu Merve Karakaya ile Ziya Yılmaz, ziyarette, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, azimle çalışmalara devam ederek hem Pamukkale’nin hem de Türkiye’nin adını başarıyla duyurmaya devam edeceklerini söylediler.