Türkiye'yi sarsan ve derinden yaralayan "Özgecan" olayı hala akıllarımızda tazeliğini koruyor.
Dehşet verici bir şekilde gündeme oturan canice işlenmiş bu cinayet,tüm toplumun tepkisini çekti ve lanetle kınanmaya devam ediyor. Edecekde...
Olayın vuku bulduğu anda, o gencecik kızın, babasının; meleğimin kanatlarını kırdılar dediği Özgecanı'ın, çığlıklarını duyamadık ve canice işlenmiş bir cinayeti maalesef engelleyemedik.
Herkesin hem fikir olduğu şey,suçluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğidir.Buda hukuk çerçevesinde en ağır şekilde verilmelidir.
Özgecan'ın o anki çığlıklarını duyamadık,ama olaydan sonra Özgecan'ın sessiz çığlığı büyüyor ve daha da büyüyecektir.Ülkemizde kadınlara yönelik saldırıların ve işlenen cinayetlerin son olması temennisini bir kez daha haykırıyorum.
O genç kızımız,ölmeden önce çığlığını duyuramadı ama onun ölümüyle bir çok kadının çığlığının duyulmasına sebep olduğunu umuyorum.
Yaşanmasını hiç bir zaman istemeyeceğimiz bu olayı,tekrar hatırlatıp canınızı sıkmak istemezdim.
Lakin;
Olaydan sonra yaşananlara dikkat çekmek istiyorum.
Peki bu olaydan sonra verilen bazı tepkilere ne denmeli?
Taziyeye gitmiş bir Bakanın protesto edilmesi,Bakan'dan ziyade o canice öldürülmüş kızımıza saygısızlıkdır.
Sanki burada tek suçlu hükümet ve o hükümetin bir Bakanı olarak göstermek tüm toplumun bu ve bu gibi olayların önlenmesinde hiç suçu yokmuş gibi kaçmaktır.
Çünkü; bu olayın yaşanmasında her bireyin tüm toplumun bu ve bu gibi olayları görmezden gelmesi vurdum duymaz bakışı maalesef gerçek bir durumdur.
Örf ve ananelerimize göre bu gibi durumlarda daha duyarlı davranmamız gerektiğini biliyoruz düşmanımız dahi taziyemize gelse,ona saygısızlık yapmaz,gerektiği gibi karşılarız.
Ama nedense toplumu derinden etkileyen bu tür olaylarda acıyı yaşayan ailelerden ziyade,hiç tanımadıkları insanların,ziyaretlerde olay çıkarması ortamı germesine anlam vermek mümkün değil.
Tabi bunları yapanların gazına gelen insanlarda çıkmıyor değil.
En üst düzeyde yöneticilerin acılı aileyi yalnız bırakmayıp,telefonla arayıp taziyede bulunmasının yanı sıra,yanlarına giderek başsağlığı dilemelerine rağmen bu tepkilerin protesto edilmesi doğru değildir.
Ailenin istemi dışında gerçekleşen bu olaylarda aileyi zor durumda bırakıldığı göz ardı edilmemelidir.Bu tür olayların başını çekenler oraya ailenin acısını paylaşmak için mi yoksa başka amaçla mı geliyorlar?
Sözün özü;
Bu tür toplumu etkileyen olaylarda infial yaratmak isteyen,çıkarları doğrultusunda olayları provake eden kişilere kimse pirim vermemelidir.
Saygılarımla...