HABERDENİZLİ.COM

Denizli Özel Öğretim Kursları Platformu Adına "Önce Sağlık" diyen Mahmut Catlık açıklamalarda bulundu.

Açıklamada Catlık, "Sevgili öğrencilerimiz, Değerli velilerimiz; 2019 yılının son günlerinde Çin’in Hubei Eyaletine bağlı Wuhan şehrinde ortaya çıkan Corona virüsü (Covid-19) Dünyayı etkisine almış ve ülkemizde bu durumdan fazlasıyla etkilenmiştir. Tüm Özel Öğretim Kurumları olarak (özel okul, kurs) Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Covid-19 ile ilgili almış olduğu önlemleri önemsiyor ve destekliyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimizi ve çevremizi bilgilendirerek kimsenin zarar görmemesi için gereken çabayı gösteriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından öğrencilerimizin, evlatlarımızın sağlığı düşünülerek 16 Mart 2020 tarihi itibariyle okullarımız, tüm özel öğretim kurumlarımız faaliyetlerini durdurmuş ve yeni eğitim anlayışıyla Bakanlığımızın belirttiği koşullarda öğrencilerimize ulaşmanın yollarını aramıştır. Bu doğrultuda Türkiye’deki özel öğretim kurumları Milli Eğitim Bakanlığımızın çalışmaları yanında farklı uygulamalara giderek öğrencisini öğretmeniyle buluşturmuş, öğrencilerimizin yanında olduğunu hissettirmiş ve Milli Eğitim Bakanımızın açıklamalarını özenle takip etmiş öğrencilerini velilerini en doğru şekilde yönlendirmek için mücadele etmiş ve etmeye devam edecektir." dedi.

Catlık, "Velilerimizin aklında bundan sonraki süreçle ilgili cevaplanmasını bekledikleri onlarca soru olduğunu düşünüyoruz. Unutulmamalıdır ki çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur. Önceliğimiz çocuklarımızın sağlığı olduğunu düşünüyor bu doğrultuda tüm özel öğretim kurumlarının büyük bir hassasiyetle çalışmalarına devam ettiğini biliyoruz. Bakanlığımız en son yaptığı açıklamada özel öğretim kurslarının sosyal mesafeyi ve hijyen kurallarına uyması şartıyla 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren öğrenci kabul edeceğini belirtmiştir. Bu doğrultuda Denizli özel öğretim kursları platformu olarak öğrenci velilerimiz ile irtibata geçerek konuyu kapsamıyla değerlendirme şansı bulduk. Bu doğrultu da;  Her şeyden önce çocuklarımız hem sizin için hem de bizler için çok değerli Pandemi süreci ile birlikte veli ve öğrenciler eksikleri ile ilgili çok tedirgin oldular. Ama yapılan uzaktan eğitim kalitesi, ders anlatımı, soru çözümü, online deneme sınavları ile sürecin çok iyi yönetilmesi ara gurupların telafileri için zamanının olması velilerimizin bizlere olan güveni karar vermemizde yardımcı oldu." ifadelerini kullandı.

Catlık, "Öğrencilerimizin sağlığını düşünerek sınava kısa bir süre kalmışken rahatsızlanmamaları ve bir karantina dönemine girmelerini istemedik. 1 Haziran 2020 tarihinde kurslarımız açılmasına rağmen binalarımıza eğitim öğretime açmıyoruz. Her gün değişkenliği olan bu şartlarda da ne öğrencilerimizin ne de öğretmenlerimizin sağlıkları ile ilgili risk almamız söz konusu değildir. Öğretmenlik vicdanla yapılan bir meslektir. Kamuya bilgilerinizi sunar sağlıklı günler dileriz." dedi.