İl Sağlık Müdürlüğü, kamu hastanelerinde görev yapan özel güvenlik görevlileri ve hastalar arasında yaşanan soruları azaltmak için il genelindeki kamu hastanelerinde görev yapan özel güvenlik görevlilerine yönelik eğitim seminerleri vermeye başladı. 3 ayrı grup halinde gerçekleştirilecek eğitimlere Denizli Devlet Hastanesi ev sahipliği yapıyor.  

 

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 22/07/2010 tarih ve 29904 sayılı yazılarına istinaden Denizli’deki tüm kamu hastanelerinde çalışan özel güvenlik görevlilerine “Özel Güvenlik Görevlisi ve Hasta İlişkisini Düzenleyen Temel Kurallar ile İletişim” konularında planlanan eğitimlerin ilki Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

Toplantının açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörü Dr. Özlem Yılmaz yaptı. Daha sonra Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü Çalışanı Ebe Şefika Emir ‘Özel Güvenlik Görevlisi ve Hasta İlişkisini Düzenleyen Temel Kurallar’, Servergazi Hasta Hakları Birim Sorumlusu Abdullah Turan ise   “İletişim” konuları hakkında güvenlik görevlilerini bilgilendirdi.

 

Yapılan eğitimin sonunda özel güvenlik görevlilerinin hastalarla yaşadıkları sorunların sebebi tartışılarak sonucu Sağlık Bakanlığına gönderilmek üzere bu sorunlar hakkında çözüm önerilerinde bulunuldu.

 

İl genelinde 141 özel güvenlik görevlisi 3 ayrı grup halinde bilgilendirilecek.