Sarayköy ilçesi Tosunlar İlkokulu ve Ortaokulu’nun bahçesinde 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Programa Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Bekir Bakırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, İlçe Sağlık Müdürü Hakan Çabuk, Buldan Orman İşletme Müdürü Mustafa Altun, Sarayköy Orman İşletme Şefi Faruk Aydın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından başlayan programın açış konuşmasını Tosunlar İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Musa Sarıtaş yaptı.
Etkinliğe katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Sarayköy Orman İşletme Şefi Faruk Aydın, “Bilim insanlarımızın araştırmalarına göre 10 bin yıl öncesine kadar Anadolu’nun yüzde 71’i ormanlarla kaplıydı. 20. yüzyıla kadar doğal nedenler, ormanlardan bilinçsiz yararlanmalar ve orman yangınlarıyla birlikte dünyanın ormanları azaldı. Toprak verimsizleşti ve çoraklaştı. Aşırı sanayileşmenin getirdiği kirlilikte eklenince ormanların azalmasının getirdiği tehlike dünyanın ve insanların geleceğini tehdit eder şekilde olmuştur. Bizler dünyamızı daha yeşil bir hale getirmek ve gelecek nesillerimize daha yeşil bir dünya bırakmak için fidanlarımızı topraklarımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi. 
Doğaya verilecek en güzel hediyenin fidan dikmek olduğunu belirten Belediye Başkanı Özbaş, “Çocukluk yıllarımızda diktiğimiz fidanlarımız şimdi bizlere nefes veren ağaçlar haline geldi. Ağaçlarımız doğamıza katkı sağlarken her onları gördüğümde de beni geçmiş yıllara götürür. Eminim bugün gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizi gelecek yıllarda çocuklarımız tebessüm ederek hatırlayacaklardır. Sarayköy Belediyesi olarak bizler de yeşil alanlarımızı büyütmek için yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Var olan ağaçlarımızı korumak ve ömürlerinin uzun olması için bakım çalışmalarını aksatmadan sürdürüyoruz” diye konuştu. 
Çocuklara ağaç sevgisinin aşılanması gerektiğini ve bu tür etkinliklerin hem insanlar için hem de doğa için önemli olduğuna değinen Kaymakam Cantürk, “Atalarımızdan aldığımız mirası gelecek nesillerimize ulaştırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Geçen yıl meydana gelen orman yangınlarında çok canımız acıdı, ciğerlerimiz yandı. Ancak yılmayacağız birlik içinde daha çok ağaç dikeceğiz ve onları koruyacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini vurgulayan kompozisyon yazıları ve şiirler öğrenciler tarafından okundu.
Orman Haftası bünyesinde okul içinde düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini ilçe protokolü takdim etti. 
Programın sonunda ise ilçe protokolü ve öğrenciler okul bahçesine zeytin fidanları dikti. Ayrıca okulda eğitim alan tüm öğrencilere çam fıstığı fidanı hediye edildi.

Okul Bahçesinde Zeytin Fidanları Toprakla Buluştu

Okul Bahçesinde Zeytin Fidanları Toprakla Buluştu