Vali Yavuz Erkmen, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Erkmen, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandum öncesi tüm vatandaşları vatandaşlık görevlerini yerine getirmeye davet ederek, nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası olmayan vatandaşların kimlik numaralarını almalarını aksi takdirde oy kullanamayacaklarını söyledi.


            Vali Yavuz Erkmen, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan ile birlikte ziyaret etti. Burada, görevlilerle görüşen Vali Erkmen, işlem yaptırmak için gelen vatandaşla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.


 

            Vali Yavuz Erkmen, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandum öncesi oy kullanacak vatandaşları nüfus cüzdanlarını kontrol etmeleri konusunda uyararak, TC kimlik numarası olmayan vatandaşların en kısa sürede Nüfus Müdürlüğünden kimlik numaralarını almaları konusunda uyarıda bulundu. Tatil günleri Nüfus Müdürlüğünün açık olacağı bilgisini veren Vali Erkmen, “Kamuoyunca malum olduğu üzere 12 Eylül 2010 tarihinde referandum yapılacak. Tabi bu referandumda oy kullanmak bir vatandaşlık görevi. Ama bu görevi yerine getirmenin başlıca şartı da, hem seçmen kütüklerinde yazılmak, hem de oy kullanırken bilindiği gibi nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarasının yazması gerekiyor. Eğer kimlik numarası yazmadığı takdirde oy kullanılamıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın mağdur olmamaları açısından bu konuda titizlik göstermesi ve eğer nüfus cüzdanlarında TC kimlik numaraları yoksa mutlak suretle bunu almak üzere Nüfus Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor. Bu anlamda vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması açısından İçişleri Bakanlığınca tüm Türkiye’ye bir tamim yapıldı. Bu genelge doğrultusunda bizde İlimizde cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere arkadaşlarımız görev yapıyorlar. Bu nedenle tüm vatandaşlarımız vatandaşlık görevlerini yerine getirme anlamında bir kez daha nüfus cüzdanlarını kontrol etsinler. Eğer nüfus cüzdanında TC kimlik numarası yazılı değilse mutlak suretle gelip nüfus cüzdanlarını yenisi ile değiştirsinler. Bir kez daha tüm vatandaşları vatandaşlık görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.