Yaşam alanlarının daha keyifli ve konforlu mekanlar haline dönüşmesi için yapılan dekoratif düzenlemelerle ticari işletmelerin ofislerindeki mekânsal ve yapısal problemlerin giderilmesi için gerçekleştirilen ofis tasarımı projeleri, nitelik ve niceliksel açısından birbirinden çok farklı uygulamalardır. Firmaların ticaret yaşamındaki başarısını doğrudan etkileyen ofis dekorasyonu, müşterilerin firmaya dair düşüncelerini doğrudan etkilemenin ötesinde çalışan psikolojisini de etkilemektedir. İş verimliliğini düşürmeyecek, fonksiyonelliğiyle günlük işlere pratiklik sunacak ofis düzenlemelerinde bir yandan da müşterilerin estetik beklentileri ve “kalite” algısı düşünülür. Kalite algısını oluşturacak kadar şık düzenlenmiş bir ofis, müşterinin marka algısını 180 derece değiştirebilir.

Marka değerini pozitif yönde etkileyen, şıklıkla kaliteyi buluşturan zarif bir tasarım çizgisine sahip olan ofisler içinse mutlaka profesyonellerden yardım alınmalıdır. İşletmenin ticaret hayatındaki geleceğini etkileyebilecek kadar önemli olan ofis düzenlemelerinde deneyimli bir İstanbul mimarlık firmaları ile anlaşmak, ihtiyaca ve bütçeye göre ideal sonucun elde edilmesini sağlayacaktır. Çoğu zaman en pahalı ofis mobilyalarının satın alınmasıyla her şeyin halledildiği düşünülse de, aslında gerçek anlamda fonksiyonel ve şıklığın vurgulandığı bir ofis ortamı için mobilyalardan çok daha fazlası düşünülmelidir. Mimarlık firmaları müşterilerinin ofisindeki tüm bu değişimleri bir iç mimari projesi olarak gördüğünden, maliyet hesaplamalarından mekâna özgü tasarım çözümleri üretilmesine kadar pek çok detayı bir bütün olarak değerlendirir. Bu sayede sadece şıklığı ya da kalite vurgusuyla değil, her yönüyle hem çalışanların ihtiyaçlarını hem de müşterilerin beklentilerini karşılayan bir ofis tasarlanabilir.

Ofisin nasıl görüneceğini belirleyen ve maalesef yaygın olarak göz ardı edilen aydınlatma, armatürlerden lamba seçimine kadar tüm görsel algıyı belirleyen, ofis dekorasyonunun en önemli konularındandır. İnsan çevresindeki tüm nesneleri ve bu nesnelerin renklerini ışık sayesinde algıladığı için ofiste kullanılan yapay ışığın mutlaka bu algıya endeksli şekilde kullanılması ve doğal ışığın da aynı anlayışla yönetilmesi gerekir. Sadece tasarruflu olduğu için göz yoran lambalar kullanmak yerine uzun mesai saatlerinde çalışanları negatif etkilemeyecek ve müşterilerde de ferah bir mekan algısı oluşmasını sağlayacak ürünler seçilmelidir.