Endüstri bölgeleri kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Düzenlemeyle ilgili Meclis Genel Kurulunda konuşma yapan Milletvekili Şahin Tin, endüstri bölgelerinin, yatırım miktarı yüksek, alan ihtiyacı fazla ve ülkenin dış ticaret açığını kapatmayı amaçlayan sanayi ürünlerinin üretilmesine yönelik önemli ve güçlü bir adım olduğunu belirtti.

“SANAYİ BÖLGELERİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ”

Konuşmasında daha çok yatırım ve üretim yapılmasının önemine dikkati çeken Milletvekili Şahin Tin; “Ülkemizin yarınlarını, milletimizin işini, aşını, geleceğini güvence altına almak için sanayi bölgelerimizi geliştirmek, yerli ve yabancı yatırımcılarımızı teşvik etmek, daha çok yatırım ve üretim yapmak zorundayız. Ülkemizde şu ana kadar 7 karma ihtisas, 6 münferit yatırım yeri, 16 özel olmak üzere toplam 29 endüstri bölgesi bulunmaktadır. Şu anda bu endüstri bölgelerinin 16’sında üretim devam ediyor. Bazı bölgelerde inşaatlar sürüyor, bazılarında ise proje çalışması devam ediyor” dedi.

“YATIRIM VE ÜRETİM ALANINDA GAYRET MİLLİ BİR VAZİFEDİR”

Sanayinin gücünü daha da artırmanın Türkiye’nin yükselişine ivme katacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Ülkemizi yerli ve yabancı yatırımlarla buluşturmak, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütmek hepimizin üzerine düşen milli bir vazifedir. Bu manada yüksek katma değerli yatırımların sayısını artırmak, sanayide gücümüze güç katacak ve Türkiye’nin hızlı yükselişine daha da ivme kazandıracaktır. Endüstri bölgelerinde yenilenebilir enerji, paslanmaz, çelik, doğal gaz işleme, otomotiv, traktör, makine, kâğıt, gübre, petrol, ilaç ve daha birçok muhtelif sektörlerde üretimin yoğunlaşması ekonomimizin dayanıklılığına, büyüme ve kalkınmamıza rehberlik edecektir” diye konuştu.

“STRATEJİK SEKTÖRLERDE YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇILDI”

“Türkiye olarak sanayimizi daha da güçlendirmek mecburiyetindeyiz” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Ülkemizde üretilmeyen, ithalatı tetikleyen bazı stratejik sektörlerde yatırıma gidilmesini hızla sağlıyoruz. Bu stratejik hamleler sayesinde de ülkemizde cari açığı önemli ölçüde azaltıyoruz. Türkiye’de sanayi alanlarının artırılması, gelişmemize ve kalkınmamıza büyük katkı sunacaktır. Hem yatırımcının hem de yatırımın önünü açmamız gerekiyor. Yeni yatırım alanları ihdas etmek durumundayız. Endüstri bölgeleri bu sürecin lokomotifi konumundadır. Bu sebeple bu düzenleme büyük önem taşıyor. Amacımız, sanayicimizin işini kolaylaştırmak, üretime katkı sunmak, yerli adımlar atarak Türkiye’nin ithalat kalemlerini en aza indirmektir” dedi.

“DENİZLİMİZ ÜRETİM ÜSSÜDÜR”

Denizli’nin önemli bir sanayi kenti olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; “Denizli üretim üssüdür. Denizli’mizde makine, kablo, tekstil, mermer ve daha birçok sektörde imalat ve ihracat gerçekleştiriyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin Denizli markasını taşıyan bir ürünü görmek mümkün. Denizli sanayisinin güçlenmesi ve daha iyi seviyeye ulaşması için üzerimize düşen her ne varsa yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Denizli’mizde yüksek teknolojiye dayalı ürünlerin yaygın olarak imalatının gerçekleştirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Makine İhtisas OSB’yi kurduk. Yerli ve milli makine imalatında dünyada söz sahibiyiz. Yine Denizli Ticaret Odamızın öncülüğünde başlatılan teknik tekstil alanındaki hamle de, yüksek teknoloji üretiminde öne çıkmaktadır” dedi.

“ENDÜSTRİ BÖLGELERİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Türkiye’yi, başta Denizli olmak üzere tüm şehirleriyle birlikte her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Milletvekili Şahin Tin; “Yüksek teknolojiye dayalı, verimli, çevreye duyarlı, dışa bağımlılığı azaltan ve yüksek katma değerli bir üretim yapısına sahip olmak için endüstri bölgeleri büyük önem taşıyor. Bu alanda gençlerimize de güvenimiz tam.  Endüstri Bölgelerinde ve sanayi alanlarında genç yatırımcılarımızın yolunu açmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Sanayimizi ve endüstri bölgelerimizi gelişen dünyaya uyumlu hale getirmek için gerekli olan her türlü adımı atmaya devam edeceğiz. Düzenlemenin ülkemize, milletimize, sanayimize, yatırımcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.