Türkiye, geldiği bu aşamadan sonra ancak hata yaparak eski günlere gidebilir. Koalisyon olursa eski günlerdeki gibi kuyruklar artar, insanlar ekmek, gaz, benzin bulamaz demenin bir manası yok.

Hayatın bir süreci var; önce çocuk olursun, oyuncaklarından, hayallerinden başka sermayen yoktur. Daha sonra genç olursun cebince 10 liran varsa sıkıntıda değilsin demektir, hatta paran olmadan bile günlerce paran varmış gibi gezebilirsin bunu kimse hissetmez. Biraz büyüdükten sonra yaşamın bir gereği olan evliliğe adım atarsın, önceleri çok sıkıntın yoktur çünkü sadece ekmek, elektrik, su, telefon ve kira giderlerini karşıladın mı tamam. Bu durum çocukların olana ve ilkokul çağına kadar böyle devam eder. Ne zaman ki çocuklar büyüdü, o çok hayal ettikleri okulları kazandı, o zaman dert başlar, önceleri artan paran yetmemeye başlar. Hele bir de hayırlısıyla bir eş seçmişler ve karşına geçmişlerse, 'annne! baba! biz birbirimizi seviyoruz, evlenmek istiyoruz' derlerse hayatın zorlukları ondan sonra başlar; düğün borcu, gelmesi gitmesi... Birininki bitmeden diğerininki başlar. Taa yaşlanana kadar, ondan sonra ömrün borç ödemekle geçer... 
Bütün bu olanlardan sonra çocuklar büyümeseydi, evlenmeseydi, borcumuz olmazdı demek ne kadar akla ziyansa... Koalisyon olursa 1960'lı 70'li yıllara geri döneriz demek de akla aykırı...
Türkiye mazinin karanlık günlerine değil istikbaldeki aydınlık günlere bakmalı, hata yapmadan, hukuktan, adaletten, kanunlar çerçevesindeki özgürlüklerden ödün vermeden ilerlemeye devam etmeli... Yoksa; kavganın, ayrıştırmanın, ötekileştirmenin, gözünün üstünde kaşın var demenin, biz olmazsak böyle olur demenin manası yok.

Müreffeh bir TÜRKİYE için gerekirse kırmızı, mavi, yeşil çizgilerden ödün verilebilmeli, herkes şapkasını önüne koymalı, biz bu millete seçmene söz verdik, bize kendilerini emanet ettiler, deyip üzerine düşeni yapmalı... Yoksa, evlenme arefesinde alışverişe çıkan iki ailenin bilmem şu kadar bilezik altın olmazsa, şu olmazsa, bu olmazsa evlenme olmaz demesi, gibi bir durum olur. O birleşme olmaz. MİLLETİN EMANETİNE İHANET EDİLMİŞ OLUR.