Milliyetçi Hareket Partisi Denizli Milletvekili adaylığı için başvurusunu yapan Mustafa Çırak; yıllardır bulunduğu görevlerde Denizli’yi ve Denizlilileri ön plana çıkardığı için AKP yönetimi tarafından Ülkücü olduğu gerekçesi ile emekliye sevkedilen bir bürokrat olarak dikkat çekiyor. MHP Genel Merkezi’nin geçtiğimiz seçimlerde İzmir’de gözlemci olarak atadığı Çırak, 1 Kasım seçimlerinde ilimizi siyasi alanda temsil edebilmek için aday olduğunu belirtti.

İzmir bölgesinde MHP’nin gözlemcilerinden birisi olan ve 9 Eylül Üniversitesi İİBF mezunu olan Serinhisar doğumlu Mustafa Çırak, genel merkezin talimatı ile ilimizden aday olan bir isim olarak dikkat çekiyor. 
MHP Aday Adayı Mustafa Çırak, “Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor şartlarda ülkesini ve milletini seven her ülkücünün üzerine düşen görevi yapması gerektiğini düşünüyorum. Türk Milletinin bekası söz konusu olduğu bugünlerde Partimin ve Liderimin emrinde bana verilecek hertürlü görevi yerine getirmek istiyorum. Türk Milletinin temel unsuru olan Türk çiftçisinin içerisinde bulunduğu sıkıntılı günlerinin sonra erdirilmesi hususunda Başbuğ’umuzun 9 Işık Doktrininde ifadesini bulan Tarım Kentler benzeri bir yapılanma ile köylü ve çiftçimizin yerinde istihdam edilerek gelir seviyesinin artırılması ve büyük kentlere göçün önlenerek kültürel yozlaşmanın önüne geçileceğini düşünüyorum. 13 yaşında katıldığım bu Kutlu Dava Yürüyüşünde hiçbir zaman acaba demedim. Hayatımda çizgim hep doğru oldu, sapma veya kırılma asla yaşamadım. Gönülden bağlı olduğum davama ve Liderime inşallah yaşamım boyunca hizmet etmeye devam edeceğim.” dedi.