İlke ve davasından sapmadan 48. yılında da MHP’yi ayakta tutan Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin büyük bir siyasetçi olarak adını tarihe altın harflerle yazdıracağını ifade eden Cirit; konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ömrünü Türk İslam Ülkü'süne adamış Başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm dava şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor; bu dava uğruna cefa çeken, bu davaya gönül veren, bir hilal uğruna bir ömür davaya hizmet eden tüm büyüklerimizden Allah razı olsun diyorum." dedi.
Dün olduğu gibi bugün de Devlet Bahçeli'nin emrinde, ve davalarının hizmetinde olduklarını belirten Pamukkale ilçe başkanı İsmail Cirit, "Mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye and içtik, sürdüreceğiz. Unutulmamalıdır ki MHP, Ülkü'sünden, davasından ve çizgisinden hiçbir zaman taviz vermeyen, yarım asra yakın geçmişi olan köklü bir Çınar'dır. Çınarlar kirli havalarda sadece kabuklarını döker, Ve o kabuklar Çınar'ın kökünü daha da güçlendirir. 
MHP'nin kurulması ve Türk siyasi hayatındaki yerini almasıyla birlikte yürekleri vatan ve millet için çarpan ülkücüler, milliyetçiler, 3 Hilal etrafında toplandı. MHP; sabırla, inançla ilmik ilmik örülerek, vatan-millet sevdası için bedel ödenerek, çile çekilerek bugünlere geldi." dedi. 
Cirit, "Bu vesileyle Milliyetçi Hareket Partisi'nin 48.kuruluş yıldönümünü kutluyor, partimizin bugünlere gelmesinde emeği bulunan ebediyete intikal etmiş büyüklerimize Allahtan rahmet diliyor, Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin nezdinde tüm ülkücüleri tebrik ediyorum" dedi.