Türkiye'nin siyasi ve sosyal kaosun içinde olduğunu belirten, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; "Türkiye'nin ana karargahı başkent bombalanmaktadır. Hükümet ortada yoktur. Huzur ve emniyet de yoktur. Türkiye'nin geleceği yok edilmek istenmektedir. Ülkenin bugün geldiği nokta da AKP'nin uyguladığı politikaların eseridir. Ülke savaş halinde gibidir" ifadelerini kullandı.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmaya devam etme iradesinin ortaya konmasının zorunluluk olduğunu söyleyen Ayhan, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu bu yolda iyi bir imkan olarak görmekteyiz ve bu çerçevede komisyonun çalışmaya devam etmesi arzusundayız. Diğer taraftan Sayın Cumhurbaşkanı'nın yinelediği 'millete gidelim' çağrısı ve başkanlık sisteminin bu şekilde hayata geçirilmesine yönelik temennileri, AKP'nin yeni anayasa konusundaki tek ve temel motivasyonunu ortaya koyması bakımından önemlidir" şeklinde konuştu.

Güney sınırında terörist bir devlet kurulma ihtimalinin kendini hissettirdiğini ifade eden Ayhan şunları kaydetti:

"Mülteci krizi de katlanarak devam ediyor. Ortadoğu'da aşama aşama yayılan derin bir kaos, AKP hükümetinin dış politikadaki tarihi sapma ve yanlışları komşu coğrafyadaki gerilim ve çatışmaları Türkiye'ye sıçramıştır. Hal böyle iken Türkiye bölgede yalnızlığa itilmiş, uluslararası menfaatlerinin kollanması konusunda caydırıcılığını yitirmiştir. AKP'nin öngörüsüzlüğü, ilkesizliği, milli politika ve strateji benimseme konusundaki zafiyetin ülkemizi düşürdüğü durum endişe vericidir."


'İŞSİZLİK ARTIYOR'

Türkiye'de gerçek işsiz sayısının 5.5 milyon düzeyinde olduğunu kaydeden Ayhan, "Türkiye İstatistik Kurumu 2015 yılı Kasım ayında işgücü istatistikleri açıklamıştır. İşsizlik oranı ise çift haneli seviyesini koruyarak yüzde 10.5 sevişesinde gerçekleşmiştir. Yüksek öğretim görenler arasındaki işsizlik oranı yüzde 10.8 olmuştur. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarıdaki yaştakilerde işsiz sayısı, geçen yıl Kasımda bir önceki yılın aynı dönemine göre 29 bin kişi artmış ve 3 milyon 125 bin kişi olmuştur. Ancak iş aramayıp da çalışmaya hazır olan 2 milyon 355 kişi mevcuttur. Ayrıca TÜİK rakamlarına göre iş bulma ümidini yitiren 703 bin kişi ve diğer sebeplerle iş gücüne dahil 1 milyon 650 bin kişi vardır. Buna göre gerçekte toplam işsiz sayısı 5 milyon 480 kişiye ulaşmıştır" dedi.