HABERDENİZLİ.COM

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Sarayköy teşkilatının basında çıkan düştüğü, dağıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Birtürk, Sarayköy'de ilçe yöneticileri ve partililerle bir araya geldi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerel basın ve internet sitelerinde dün çıkan MHP Sarayköy ilçe teşkilatındaki istifalarla yönetimin düştüğü yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunun altını çizen Birtürk, şunları söyledi: "MHP Sarayköy ilçe yönetimi, seçimle gelmiş bir teşkilattır. Yönetimdeki ilçe başkanımız sayın Ahmet Çelikak, belediye başkan adaylığı için partimizden istifa etmiştir. Bu kararlar deftere işlenmiştir. Sonraki süreçte yönetimdeki Kaya Temelli, Ramazan Tavşancı, Osman Ünsal ve Ahmet Kölük'ün istifası ile yönetim 11 kişiye düşmüştür.  İlçe yönetimimiz toplantı yaparak yedeklerden 4 kişinin alınması ile yönetimi 15 kişiye tamamlamıştır. Dolayısıyla 'istifasını verdi' denilen Fikri Piyancı yedektendir, asil üye değildir. Yine dün basında adı geçen Kadir Erim ve Salih Toköz kardeşlerimizin istifaları söz konusu değildir. Kardeşlerimiz yanımızdadır. İstifalarını vermediklerini beyan etmiştir."

Cumhur İttifakı kapsamında belediye meclis üyeliği listesindeki anlaşmazlık dolayısıyla meydana gelen istifalar sonucu MHP Sarayköy ilçe yönetiminin düştüğü haberlerinin MHP teşkilatını yıpratmaya yönelik olduğunu dile getiren Birtürk, "Sapasağlam olan ilçe teşkilatımızın düştüğü haberleri doğru değildir. İstifalarla Sarayköy teşkilatımızın basında çıkan dağıldığı, düştüğü yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerini kullandı.