Denizli’de spor salonunda çalışan işçiler paralarını alamadığını ileri sürerek eylem yaptı

Merkezefendi ilçesi Adalet Mahallesindeki Spor salonunun inşaatında çalışan elektrik, sıvacı ve duvar yapımı ile mekanik işini yapan 3 taşerona bağlı 40 işçi iki aydır paralarını alamadıklarını ileri sürdü. İşçiler, seslerini duyurabilmek için inşaatın etrafındaki atık tahtaları toplayarak ateşe verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, ateşi söndürmek istedi ancak işçiler izin vermedi. Daha sonra gelen polis ekiplerinin çabalarıyla ikna olan işçiler itfaiyenin ateşi söndürmesine izin verdi.

Firma yetkililerinden kimseyle görüşemediklerini ileri süren işçiler, iki aydır para alamadıklarını iddia etti. İşçiler adına açıklama yapan elektrik işini gören Erdal Altıntaş, üç gündür işi bıraktıklarını kaydetti. Altıntaş, "Üç tane taşeron vardı üçü de kaçtı. Alçıcılarımız, mekanikçilerimiz, sıvacılarımız hepimiz buradayız. İki buçuk, üç aydır buradayız. Her taşeronun yaklaşık 100 bin TL alacağı var. Şu anda hesaplasan 300 bin TL alacağımız var ama alamıyoruz. Ortada hiçbir yetkili yok. Devlet parayı verdi, ama ihaleyi alan alt firma parayı vermedi" diye konuştu.
Öte yandan yüklenici firmadan yapılan açıklamada, paranın ihaleyi alan alt firmaya ödendiği, işçi alacaklarının ihaleyi alan alt firma tarafından ödenmediği bildirildi.