HABERDENİZLİ.COM

Merkezefendi Belediyesi ve TÜBİSAD yetkilileri konuyla alakalı belediye meclis salonunda bir sunum gerçekleştirdi. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı süresince yürütülecek olan kampanyaya anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki devlet okulları ve özel okullar katılabilecekler. Kampanya başvurusunu tamamlayan okullar, kampanya bitiş tarihi olan 2 Mart 2020 Pazartesi gününe kadar Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya’ larını (AEEE) okullarında biriktirecekler. Kampanya sonunda okullar, toplamış oldukları atık miktarlarına göre değerlendirilecek ve başarılı olan okullara ve öğrencilere hediyeler verilecek.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Projenin amacı farkındalık yaratarak, çevre bilincinin oluşmasını ve değerlendirilebilir atıkların ekonomiye kazandırılmasını sağlamak. Bu bağlamda ilçemizdeki okulların duyarlılığı ve kampanyaya olan hassasiyetleri çalışmalarımızın başarıya ulaşması noktasında oldukça önem taşıyor. Çocuklarımıza ve gençlerimize çevre bilincini aşılamak için gerekli çalışmaları her zaman gerçekleştireceğiz. Projeye katılım sağlayan okullarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘Öğrenciler AEEE Topluyor’ kampanyasına katılmak isteyen okullar, Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne 0258 265 38 88, dahili 413 numarasından ulaşarak başvuru sürecini tamamlayabilecekler.