HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATİN ALP

Geçen sezon TB2L’de şampiyon olan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket yeni sezon öncesi yönetiminde değişikliğe gitti. Görev dağılımı yapılan yeni yönetimde başkan Veli Deveciler oldu. Zafer Gökşin’in 2.Başkan olarak görev yapacağı kulüpte, genel sekreterliğe Ali Yaman getirildi. Asbaşkanlar ise Gökhan Gökşin ve Veli Tefenlili oldu. Yaşar Kımıl Basın Sözcüsü olurken, takım menejerliğine ise Mustafa Soğancı getirildi.

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Başkanı Veli Deveciler uzun bir çalışma sonrasında güçlü bir yönetim oluşturduklarını söyleyerek; “Yeni yönetim olarak TBL’de bizde ilk kez testten geçeceğiz. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Ligin en renkli en iyi takımların dan biri olduk” dedi. Deveciler, yeni sezon bütçesini ise 3,5 milyon lira olarak açıklandı.

İskelet kadro korundu
Şampiyon kadroyu genel anlamda koruduklarını açıklayan Başkan Deveciler, iç transferde Barış Çağan Özkan ve Cengiz Aydın Ergen ile yeniden anlaştıklarını, yeni sezonda takım kaptanlığını Azizcan Özdemir’in yapacağını belirterek, Gökhan Yazıcıoğlu, Deniz Can Çevik, Kemal Can Aktuna’nın takımda kaldığını ve iskelet kadroyu koruduklarını açıkladı.

Takıma 4 transfer yapıldı
Deveciler dış transferde ise Tarsus Amerikan Koleji’nden Faik Can Kaşıkçı, Balıkesir Karesispor’dan Ümit Sonkol, Artvin Belediyespor’dan Burak Türsen ve Almanya 2. Ligi ekiplerinden Karlsruhe’den Amerikalı Davonte Lacy olmak üzere 4 ismi renklerine bağladıklarını açıkladı. Deveciler, 1 ve 5 numara olmak üzere biri Amerikalı 2 transfer daha yapacaklarını sözlerine ekledi.