HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Aktepe Mahallesi'nde bulunan bir park alanında görülen sarı örümcek vatandaşları paniğe sevk etti. Edinilen bilgiye göre, sarı örümceği gören bir vatandaş hayvanı bir kavanoza koyarak, yetkilileri aradı. Vatandaşlar bölgenin ilaçlanması isteğinde bulundu. Örümceğin oldukça tehlikeli Türkiye'de Sarı Ömer Örümceği olarak bilinen hayvan olduğu tahmin ediliyor.

Sarı Örümcek Nedir?
Dünyada çöl bölgelerinde ülkemizde de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan Sarı Ömer örümceği, zehriyle bir insanı öldürebiliyor. Özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile besleniyorlar.

Bu örümcek türünün çok güçlü bir çene yapısı bulunuyor.Bu nedenle et parçalarını kolayca koparabiliyorlar. Bir insan eli kadar boyu olan Sarı Ömer örümceği; böcek, kemirgen, kertenkele, yılan gibi canlıların etinden beslenmeyi seviyor. Hatta Sarı Ömer örümceği, akrep bile avlayabiliyor.Örümcek türlerinin en hızlısı olan Sarı Ömer, zıplama yeteneğiyle de avını kolayca yakalayabiliyor.

Sarı Ömer sizi soktuğu anda, o bölgeyi uyuşturur ve ısırdığı bölgedeki et erimeye başlar. Bu nedenle eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız anında amonyak tedavisi uygulamalısınız.