Merkezefendi Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Türkiye Ulusal Off-Road Şampiyonası 2. Ayak Yarışları Denizli’de yapıldı. Dün ‘Mukavemet Etabı’ ve ‘Seyirci Etabı’ ile başlayan yarışmalar 28 Nisan Pazar günü saat 10.30’da verilen startla başladı. Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Göveçlik mevkiindeki Off-Road pistinde gerçekleştirilen yarışmalara 31 araç ve 62 sporcu katıldı.

Baştan sona kıyasıya bir şekilde geçen yarışmalarda sporcular yarışı önde bitirmek için büyük çaba sarfetti. Yerli sporcuların yanında İtalyan bir sporcu da yarışmalara renk kattı. Geçtiğimiz hafta Merkezefendi Belediyesi’nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Şeniz Doğan tarafından yapılan basın toplantısında tüm vatandaşlar yarışmalar davet edilmişti. Göveçlik pistinin şehir merkezine uzak olmasına rağmen seyirci sayısı yüksekti. Yarışmaları Ulusal ve yerel basının yanısıra fotoğraf sanatçıları da takip etti.

SSV kategorisinde Çağdaş Çağlar-Ertuğrul Danişment, S1 klasmanında Bora Köse-Bülent Köse, S2 klasmanında Serkan Sivri-Ali Seyda Kıvrak, S3 klasmanında Ergün Çirkin-Bekir Başkal, S4 klasmanında Kenan Özsoy-Harun Deynek ikilisi birinci oldu. Genel klasmanda Kenan Özsoy-Harun Deynek ikilisi birinci sırayı alırken, takımlarda TR Extreme birinciliği elde etti.

Protokol tribünü yakınındaki İtalyan Çukurunda yarışmacıların gösterdiği mücadele seyircilere heyecanlı anlar yaşattı. 

Herhangi bir olumsuzluğa karşı Göveçlik pistinde 112 Sağlık Ekipleri, itfaiye ekipleri hazır bulundu.