Merkezefendi Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yüzme Öğreniyoruz, Birlikte Eğleniyoruz’ projesi kapsamında 12 okula 12 portatif havuz kuruldu. 6-13 yaş arası binlerce çocuk Denizli’nin kavurucu sıcaklarında tatillerini Merkezefendi’nin havuzlarında serinleyerek yapıyor.

Merkezefendi Belediyesi’nin ilk kez geçen sene başlattığı ‘Yüzme Öğreniyoruz, Birlikte Eğleniyoruz’ projesinin bu yıl ikincisi düzenleniyor. Bu proje kapsamında ilçedeki 12 okula 12 adet portatif havuz kuruldu. Kayıtların başladığı daha ilk günden başvurulara ilgi büyük oldu. Geçtiğimiz günlerde kurslara başlayan 6-13 yaş çocuklar, Denizli’nin kavurucu sıcaklarında Merkezefendi’nin havuzlarında serinliyor. Proje kapsamında çocuklar kurulan havuzlarda hem yüzme öğreniyor, hem de sosyalleşerek eğlenceli vakit geçiriyor.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Geçen sene ilk kez ilçemizde havuzlarımızı kurmuştuk. O zaman çok yoğun bir talep gelmişti. Çocuklarımıza yüzme öğrettik. Bu yılda 12 okulumuza kurduk. Portatif havuzlarımızda çocuklarımız profesyonel yüzme antrenörleri eşliğinde hem yüzme öğreniyor hem de eğleniyor. Çocuklarımızın burada yeteneklerini de keşfediyoruz” dedi.