HABERDENİZLİ.COM

Merkezefendi Belediyespor kendine geldi. Yeşil-siyahlılar, sezon başından bu yana sakatlıklar ve COVİD-19'dan dolayı ilk kez tam kadro olarak çıktığı Koceeli deplasmanından farklı galibiyetle döndü. 

Asbaşkan Veli Tefenlili, şu kötü günlerde pandemi döneminde zor günler geçirdiklerini söylerek, "İnşallah bütün dünya en kısa zamanda şu pandemiden kurtulup eski güzel özlediğimiz günlere geri döneriz. Şu andaki tek temennimiz tek dileğimiz takımın başarısı kadar bunları da istiyoruz. Takımımıza gelecek olursak; Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımı, her yıl olduğu gibi bu yılda şampiyonluk hedefiyle yeni sezona başladık. Tabi geçen sene bir takım şansızlıklar yaşadık. Çok iyi gittiğimiz dönemde Türkiye Basketbol Süper Ligi’ne (BSL) çıkmayı hem oyun olarak hem de kulüp olarak hak ettiğimiz zamanda bazı şansızlıklar yaşadık. Bazı talihsizlikler yaşadık. Ve BSL'ye çıkmayı bir yıl daha;  yani bu yıla bıraktık. İnşallah bu yıl istediğimiz hedeflerimize ulaşacağız. Sezona biraz kötü başlangıç yaptık. Ama daha yolun başındayız. Kaybedilmiş bir şey yok. Bu sene sezon sonunda istediğimiz hedeflere ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi. 

ASLA POLEMİĞE GİRMEYECEĞİZ

Veli Tefenlili, sezon başında Basketbol Federasyonuyla yaşanan sürecide değerlendirdi. Tefenlili, "O süreçte de biraz tabi bizde, oyuncularda kötü etkilendik. Talihsiz bir dönemdi. Yaşamak istemediğimiz, yani haklı olduğumuz bir davaydı. Ki bu davayı da mahkeme sonucunda da kazanmıştık. Tabi farklı iş farklı yerlere gitti. İş biraz daha şahsi olaylara gitti. Olmaması gerekiyordu. Neyse o yaşandı. İnşallah bu sene biz tekrar iyi bir başarı gösterip şampiyon olarak süper ligdeki yerimizi alacağız. Bizim için kaybedilmiş bir şey yok. Biz daha güçlü bir şekilde inşallah bu sene basketbol süper ligine döneceğiz. Kimseyle polemiğe girip tekrar aynı şeyleri asla yaşamak istemiyoruz. Önümüze bakacağız" diye konuştu. 

BU SEZON LİG ÇOK FARKLI

Merkezedendi Belediyesi Asbaşkanı Tefenlili, bu sezon ligin farklı olduğunu ve herkesin herkesi yenebileceğini ifade etti. Veli Tefenlili, "Bu sene özellikle TBL’de gerçekten çok güçlü takımlar var. Her takım birbirini yenebiliyor. Çok sürprizler oluyor. Ki biz zaten favori olarak ligebaşladık. Herkes tarafında da favori olarak gösterilen bir takımız.Zaten kurulurken de bu sene yeni transferlerimizi kadromuza dahil ederken yine hedef şampiyonluk, zirve olarak belirledik. Yürüyüşümüzde o yolda devam ediyor. Güçlü takımlar var. işte İstanbul’dan Sigortam.net, Balıkesır, Manisa, Samsun, Yalova,  Kocaeli’de Kağıtspor gibi, Akhisar özellikle bu sene iyi başlangıç yaptı. Konya iyi bir başlangıç yaptı sezona. Güçlü takımlar çok. Herkes birbirini yenebilecek kapasitesinde ama en güçlü biziz" dedi. 

ŞENİZ DOĞAN BAŞKANIM ÇOK FARKLI

Tefenlili sözlerine şöyle devam etti, "Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Valimize, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, diğer partilerin il başkanlarınada teşekkür ederim. Öncelikle başta Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’a sonsuz teşekkür ederiz. Takımın şuanda geldiği noktada kendisinin emekleri büyük. Sayın Başkan Şeniz Doğan her konuda yanımızda. Valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, PAÜ Rektörümüz de yanımizdalar.  Sonuçta biz şehrin takımıyız" diye konuştu. 

BU TAKIMA DAİR UZUN VADELİ PLANLARIMIZ VAR

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Asbaşkanı Veli Tefenlili, Baş antrenör Şahin Ateşdağlı'ya olan güvenlerinin tam olduğunu da söyleyerek, "Biz bununla ilgili zaten cevabımızı yaptıklarımızla hocamızın yanında durarak cevabımızı veriyoruz. Demin de bahsettiğim gibi takımı da kurarken biz kısa vadeli planlar yapan bir yönetici topluluğu değiliz. Biz planlarımızı uzun vadeli yapıyoruz. Şahin hocamızda bu takımı TB2L’den alıp orada namağlup şampiyon yapıp, geçen sene çok başarılı bir sezon geçirmiş bir isim. Dediğimiz gibi geçen sene pandemi dönemi girmese biz zaten şampiyon olacağımızı kesinlikle inanıyorduk, herkes de zaten inanıyordu buna. Onun için çok başarılı zaman geçirdik. Evet bu sene kötü bir başlangıç yaptık. BSL katılımla ilgili zamanı da iyi yönetemediğimiz etkili, mental olarak tam hazır olamamamız etkili. Sakatlıklar çok ciddi etkili. Biz hem pandemiden hem sakatlıktan hiçbir maçımıza tam olarak çıkamadık. İlk defa Kocaeli maçımıza tam kadro çıktık ve farklı kazandık. Dediğim gibi biz çok uzun 3-4 senelik planlar yaptık. Sadece burada hedefimiz süper lige çıkıp orada oynayıp geri dönmek değil. Biz orada hedefimizi Avrupa' dakupalar olarak belirledik. Ciddi anlamda Denizli’ye çok iyi Avrupa takımlarını getireceğiz. Burada Denizli halkına bunları seyrettireceğiz. Bunları da bu ekibimizle, bu oyuncularımızla, bu hocamızla, bu staffımızla beraber yapacağız. Hocamıza güveniyoruz. Yaptıklarını ve yapacaklarını biliyoruz. Denizli halkı da basketbol severlerimizde bize inansın güvensin. Hep birlikte başaracağız. Sezon sonu şampiyonluk kupasını birlikte kaldıracağız" şeklinde konuştu. 

Asbaşkan Tefenlili son olarak şunları söyledi. Tefenlili, "Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımıyla ilgili gündeme dair açıklamalar yaptık. Tekrar söylüyorum; “Bizim hedefimiz kesinlikle ve kesinlikle şampiyonluk”. Onun dışında başka bir şey düşünmüyoruz. Ve bunu da hep beraber Denizli halkıyla beraber başaracağız" dedi.