HABERDENİZLİ.COM

Türkiye Basketbol Ligi'nde art arda 12'nci galibiyetini bu haftaya kadar zirveyi paylaştığı Samsunspor'u evinde uzatmada 82-75 yenerek alıp liderlik koltuğuna tek başına oturan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, bitime 3 maç kala ING Basketbol Süper Ligi kapısını ardına kadar araladı. 27 maçta 19 galibiyete ulaşıp 1 galibiyet fark attığı rakibi önünde ikili averaj üstünlüğünü de eline alan Denizli temsilcisi, Samsunspor 3'te 3 bile yapsa kalan 3 maçının 2'sini kazandığı takdirde adını tarihinde ilk kez Süper Lig'e yazdıracak.

TEFENLİLİ “ŞAMPİYONLUK KUPASINI BİRLİKTE KALDIRACAĞIZ”

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Asbaşkanı Veli Tefenlili, yaptığı açıklamada “Çok az kaldı. Bizim hedefimiz şampiyonluk.  Bunu da hep beraber Denizli halkıyla beraber başaracağız. Sezon sonu şampiyonluk kupasını birlikte kaldıracağız" dedi.

EN BÜYÜK PAY BAŞKAN DOĞAN'IN

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Asbaşkanı Veli Tefenlili, özel açıklamalar yaptı. Asbaşkan Tefenlili, “Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımı, her yıl olduğu gibi bu yılda şampiyonluk hedefiyle yeni sezona başladı. Hedefimize ulaşacağız. Biz daha güçlü bir şekilde inşallah bu sene basketbol süper ligine çıkacağız. Bu Denizli tarihinde bir ilk olacak. Lige favori olarak başladık. Kadromuzu kurarken hedefi şampiyonluk olarak belirledik. Yürüyüşümüzde o yolda devam ediyor. Ben sezon başından bu yana desteklerinden dolayı Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Valimize, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, diğer partilerin il başkanlarına da teşekkür ederim. Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’a ayrıca teşekkür ederiz. Takımın şu anda geldiği noktada kendisinin emekleri büyük. Başkan Doğan her konuda yanımızda. Denizli halkı da bizlerle birlikte. Biz bu şehrin takımıyız" diye konuştu. 

PLANLARIMIZ UZUN SÜRELİ

Tefenlili “Biz planlarımızı 3-4 sene üzerine yaptık. Sadece burada hedefimiz süper lige çıkıp orada oynayıp geri dönmek değil. Biz orada hedefimizi Avrupa' da kupalar olarak belirledik. Ciddi anlamda Denizli’ye çok iyi Avrupa takımlarını getireceğiz. Burada Denizli halkına bunları seyrettireceğiz. Bunları da bu ekibimizle, bu oyuncularımızla, bu hocamızla beraber yapacağız. Denizli halkı bize inanıyor ve güveniyor. Hep birlikte başaracağız. Sezon sonu şampiyonluk kupasını birlikte kaldıracağız" diye konuştu.