HABERDENİZLİ.COM

Sigortam.net 2 sayılık bölgeden 7'de 1 isabet bulurken, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket üçlüklerle 3. dakikada 8 sayılık (12-4) fark yakaladı. 9. dakikada farkı 9 sayıya çıkaran Denizli ekibi hücum ribaundlarındaki 0-5'lik göstergeye karşın ilk periyodu 21-15 önde tamamladı.

Sert basketbol ikinci çeyrekte de kendini gösterdi. Çeyrek başında Denizli farkı çift hanelere çıkarsa da Sigortam.net oyunun içinde kaldı. Son 4 dakikaya girilirken yakın isabetlerle Merkezefendi farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Çeyreğin son kısmında gelen 8-0'lık seri ile devre arasına 32-28 Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket'in üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarının hemen başında Jamar Blake'den gelen 5-0'lık seriyle Sigortam.net öne geçti. 12-3'lük seri ile farkı 5 sayıya kadar çıkaran İstanbul ekibi ilk bölümde istediklerini daha iyi yapan takımdı. Yabancılarıyla oyuna tutunan Merkezefendi Belediyesi Deniz'in de katkı vermesiyle skoru dengeye getirdi. Son saniyelerde Umipig'in isabetiyle öne geçen Denizli temsilcisi son çeyreğe de 49-47 önde gitti.

Son çeyrek sahadaki sertliğin en üst seviyeye çıktığı çeyrek oldu. Son çeyreğe ev sahibi ekip 6-0'lık seriyle girdi. Umipig 4. dakikanın içinde takımının ilk isabetini bulabildi. Mehmet'in üçlüğü ile nefes alan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket hücumda çok zorlandı. İki takımın da müthiş savunma yaptığı dakikaların ardından son 1 dakikaya 62-62 eşitlikle girildi. Umipig'in serbest atışlarına Derrick Wilson yanıt verince maç 64-64 ile uzatmaya gitti.

Umipig uzatmaların ilk 4 sayısını üretirken iki takım da sayı üretmekte çok zorlandı. Savunmadan enerji bulan Sigortam.net önce Semih ardından Wilson'ın turnikeleriyle skoru eşitledi. Maçın bitimine 10 saniye kala gelen sportmenlik dışı faul kararıyla Sigortam.net büyük avantaj yakaladı. Coleby bu faulle 5. faulünü alıp kenara geldi ama Serhat Uğur ikide 0 atarak büyük avantajoı elinin tersiyle itti. 10 saniye kala maç topunu Jamar Blake ile kullanan Sigortam.net şık bir isabetle 70-68 öne geçti ve rakibine 2 saniye bıraktı. Mehmet Özdoğan son topta zor bir üçlük denedi ama başarılı olamayınca karşılaşmadan Sigortam.net 70-68 galip ayrıldı.