HABERDENİZLİ.COM

Bu kapsamda Merkezefendililere el sanatları, spor, yabancı dil ve enstrüman kursları verilecek. Futbol, basketbol, tenis, pilates, step-aerobik, akıl oyunları, robotik kodlama, satranç, halk oyunları, İngilizce, makrome, amigurumi, kanaviçe, iğne oyası, miyuki, wayuu, rölyef, resim, dikiş, nakış, örgü, bağlama, resim ve takı kurslarına katılmak isteyenlerin 5 Ekim Pazartesi gününe kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor. Piyano, bağlama, bateri, çello ve gitar kurslarına katılmak isteyenler ise 2 Ekim Cuma gününe kadar kayıt yaptırabilecekler. Başvurular www.merkezefendi.bel.tr/kurs adresinden yapılabilecek.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak birçok branşta hemşerilerimize kurs vereceğiz. İlçemize kazandırdığımız Kadın Çocuk Yaşam Merkezleri’nde ve birçok tesisimizde eğitmenlerimiz tarafından verilecek olan kurslar, bu salgın döneminde sıkılan çocuklarımıza ve hemşerilerimize çok iyi gelecek. Kurslarımızda Pandemi tedbirleri ve kuralları doğrultusunda hareket edeceğiz. Kendini geliştirmek, yeni şeyler öğrenmek, faydalı ve keyifli vakit geçirmek isteyen tüm hemşerilerimi açacak olduğumuz birbirinden farklı birçok kursa davet ediyorum” diye konuştu.

SPOR KURSLARI VE YERLERİ

Merkezefendi Kadın Çocuk Yaşam Merkezi’nde pilates, step-aerobik, akıl oyunları, robotik kodlama, satranç ve halk oyunları

Sümer Kadın Çocuk Yaşam Merkezi’nde robotik kodlama, akıl oyunları ve satranç

Sevindik Kadın Çocuk Yaşam Merkezi’nde pilates, step-aerobik, akıl oyunları, robotik kodlama, satranç ve halk oyunları

Gümüşçay Kadın Çocuk Yaşam Merkezi’nde pilates, step-aerobik, akıl oyunları ve satranç

Akkonak Kadın Çocuk Yaşam Merkezi’nde pilates, step-aerobik, akıl oyunları, robotik kodlama ve satranç

Şemikler Sosyal Tesisleri’nde pilates, step-aerobik, akıl oyunları ve satranç

Selçukbey Spor Eğitim Merkezi’nde futbol, basketbol, tenis, akıl oyunları ve pilates kursları verilecek.

SPOR KURSLARI YAŞ GRUPLARI

Futbol ve basketbol kursu için 6 ve 15 yaş, tenis kursu için 6 yaş ve üzeri, pilates ve step-aerobik kursu için 18 yaş ve üzeri, akıl oyunları ve satranç kursu için 5 yaş ve üzeri, robotik kodlama kursu için 6 ve 10 yaş arası Merkezefendililer başvurabilecek.

YABANCI DİL, EL SANATLARI VE ENSTRÜMAN KURSLARI VE YERLERİ

Merkezefendi Belediyesi İngilizce Kurslarına Merkezefendi’de ikamet eden 15 yaş ve üzeri vatandaşlar müracaat edebilecek. Başvurular 5 Ekim Pazartesi gününe kadar www.merkezefendi.bel.tr/kurs adresinden ya da Merkezefendi Belediyesi Kadın Çocuk Yaşam Merkezlerinden yapılabilecek. İngilizce kursu Merkez Kütüphane, Sümer, Sevindik, Gümüşçay ve Merkezefendi Kadın Çocuk Yaşam Merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Piyano, bağlama, çello ve gitar kurslarına Merkezefendi’de ikamet eden 8 ile 50 yaş arası vatandaşlar, bateri kursuna ise 10 ile 50 yaş arası vatandaşlar başvurabilecek. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde verilecek olan enstrüman kursları için 2 Ekim Cuma gününe kadar www.merkezefendi.bel.tr/kurs adresi üzerinden başvuru yapılacak. 

Makrome, amigurumi, kanaviçe, iğne oyası, miyuki, wayu, rölyef, resim, dikiş, nakış, örgü, bağlama, resim ve takı kurslarına katılmak isteyen Merkezefendililer 5 kim Pazartesi gününe kadar www.merkezefendi.bel.tr/kurs adresinden ya da Merkezefendi Belediyesi Kadın Çocuk Yaşam Merkezlerinden kayıt yaptırabilecekler. El sanatları kursları Merkezefendi Kültür Merkezi, Kadın Çocuk Yaşam Merkezleri, Hallaçlar ve Gerzele Kurs Merkezleri’nde gerçekleştirilecek.

Merkezefendi Kadın Çocuk Yaşam Merkezi’nde Makrome, Amigurumi, Kanaviçe

Sevindik Kadın Çocuk Yaşam Merkezi’nde İğne oyası, Örgü ve Kanaviçe             

Gümüşçay Kadın Çocuk Yaşam Merkezi’nde İğne oyası, Örgü ve Kanaviçe

Merkezefendi Kültür Merkezi’nde Miyuki, Wayuu, Rölyef, Resim ve Amigurumi

Hallaçlar Mahallesi Kurs Merkezi’nde Dikiş, Nakış ve Örgü

Gerzele Mahallesi Kurs Merkezi’nde Bağlama ve resim

Şemikler Sosyal Tesisi’nde Takı ve Kanaviçe kursları verilecek.