Programa Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan ve Necdet Yılmaz, Denizli İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Özdemir, Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu ve üreticiler katıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Artan maliyetler maalesef üreticinin ve çiftçinin belini büküyor. Bizler de bunun farkındayız. O anlamda yerel yöneticiler olarak üzerimize düşen sorumlulukları da iyi biliyoruz. Merkezefendi’de artık ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı olmayacak dedik. Her projemizde dernekler, kurumlar, sivil toplum kuruluşları, odalar paydaşımız olacak demiştik. Sivil toplum kuruluşları bu ülkenin farklı dinamikleri, sesleridir ve desteklenmeleri gerekir. Denizlimizde bir ilki gerçekleştirdik ve Halk Süt’ü başlattık. Bir yandan çocuklarımız doğal ve sağlıklı süt içerken diğer yandan yerli üreticimiz kazansın istedik. 2-5 yaş arasındaki 7 bin çocuğumuza aylık 28 bin litre süt dağıtıyoruz” dedi.

“KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, bir kadın başkan olarak Merkezefendi’de kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yapacaklarını belirtti. Başkan Doğan, “Kadın üretirse, kadın bilgilendirilirse aile mutlu olur, mutlu aileler refah toplum demektir. Üreticiye destek olduk. Son dönemdeki artan yem fiyatları, mazot fiyatları ve size aynı şekilde yansımayan satış fiyatlarının farkındayız. Hayvancılığa da bir desteğimiz olsun istedik. İlk olarak küçükbaş hayvancılıkla başlayalım ve bunu deneyelim istedik. Önümüzdeki yıllarda hem mahalle sayımızı arttıralım hem de bu şekilde vereceğimiz kişi sayısını artırarak devam edelim istiyoruz. İlk olarak kadın üreticilerimiz olsun istedik. Kadın üreticimizin yanındayız. Şartları sağlayan kadınlarımıza 5 koyun, 1 koç desteğimiz olacak” diye konuştu.

“ÜRETİCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Gerçekleştirilen projenin amacına ulaşacağına inandığını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, her zaman üreticinin yanında olacaklarını söyledi. Başkan Doğan, “Bugün burada 165 tane koyun ve koçu dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bu işbirliği için de kurumlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik bizi kuvvetlendirir. 5 koyun, 1 koç desteğimizin yanı sıra 3 aylık yem de hibe ediyoruz. 27 tane kadın üreticimize toplamda 165 tane koyun ve koç dağıtacağız. Üreten, köyünde yaşayan siz değerli hemşerilerim sizler emekçisiniz. Çalışıyorsunuz, üretiyorsunuz ve bizlere katkı sağlıyorsunuz. Amacımız sizi bulunduğunuz yerden çıkarmamak. Orada üretime devam ettirmek. Bir nebze de olsa size bu dağıtımla destek olmak istedik. Sizler bulunduğunuz yerden çıkmayın, oralar size emanet. Merkezefendi Belediyesi olarak da ilk olarak sizlere küçükbaş hayvancılık dağıtımıyla projeye başladık. Temenni ediyorum önümüzdeki yıl büyükbaş hayvan desteği yapmayı planlıyoruz. Sayının giderek artmasını istiyoruz. Bu projemizin amacına ulaşacağına inanıyorum. Bizler her zaman sizlerin yanındayız, üreticinin yanındayız. Üreticilerimize veteriner desteğimiz de devam edecek” dedi.

“BAŞKANA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Denizli İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Özdemir, “Öncelikle bizlere böyle destek olduğu için Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a teşekkür ederim. Merkezefendi Belediyemiz bize gelip teklif bulunduğunda bizi çok mutlu etmişti. Merkezefendi Belediyemizin komisyonunda bulunan arkadaşlarımızla sahada 3 haftalık bir çalışmamız oldu. Bu yatırımdan faydalanacak olan 27 ailemizi de tebrik ediyorum. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar” dedi. Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu ise, “Denizli’de bir ilki gerçekleştiren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a kurumum adına çok teşekkür ediyorum. Bu desteğin arkası umarım gelir. Atatürk’ümüzün dediği gibi ‘Köylü milletin efendisidir’ Biz de böyle olmak zorundayız. Bunun için de üretmemiz ve karşılığını almamız lazım. Burada bir adım atıldı, bunun daha da Türkiye’ye dağılmasını diliyorum. Üzerimize düşeni yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Umarım tüm Türkiye’ye örnek oluruz” diye konuştu.

Merkezefendi Belediyesi’nden Kadın Üreticilere Küçükbaş Hayvan Desteği

Merkezefendi Belediyesi’nden Kadın Üreticilere Küçükbaş Hayvan Desteği

Merkezefendi Belediyesi’nden Kadın Üreticilere Küçükbaş Hayvan Desteği

Merkezefendi Belediyesi’nden Kadın Üreticilere Küçükbaş Hayvan Desteği

Merkezefendi Belediyesi’nden Kadın Üreticilere Küçükbaş Hayvan Desteği