Merkezefendi Belediyesi tarafından Yenişafak Mahallesi’ne kazandırılan Masal Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen açılış törenine Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan, Necdet Yılmaz ve Fatih Coşkun, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, bu parkı hizmete açtıkları için mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Başkan Doğan, “Sizlere sözümüz vardı. Bu dönemde kadınlarımızın ve çocukların ayrıcalığı olacaktı. Bu sözümüze kadınlarımı için çeşitli projelerle başlamıştık. Kadın Kooperatifi, Kadın Çocuk Yaşam Merkezleri bir bir hizmete açıldı. Bu hizmetlerimizden güzel dönüşler aldık. Bugün de çocuklarımız için bir projeyi daha hayata geçiriyoruz, onlara ithafen açıyoruz. Salgın döneminde çocuklarımız çok sıkıldı. Masal Parkımızı Pandemi kurallarına uygun olarak hizmete açıyoruz. İlçemize bu parkı kazandırdığımız için gurur ve mutluluk duyuyoruz. Temalı parklarımızı ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz. Daha önce Engelsiz Parkımızı, Geri Dönüşüm Parkımızı açtık. Ekiplerimiz diğer mahallelerde de çalışmalara devam ediyor. Farklı mahallelerde de temalı parkların yapımına devam edeceğiz. Emeği geçen Başkan Yardımcılarıma, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Masal Parkımız Merkezefendimize ve Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu. Konuşmanın ardından açılış kurdelesini Başkan Doğan ile çocuklar kesti.
PROJE DETAYLARI
9600 metrekare alanda yapılan parkta Nasreddin Hoca, Keloğlan, Şirinler, Kırmızı Başlıklı Kız, Hacivat ve Karagöz, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Temel Reis ile Ulubatlı Hasan figürleri yer alıyor. Masal Parkı’nda 180 metrekarelik kapalı alanı bulunan, içinde çocuklara masal okuyan Masal Ağacı ile kafeterya bulunan Masal Şatosu bulunuyor. Parkın içinde Ege Bölgesi’nde ilk defa kullanılan Elma Kurdu ile Arı oyun grupları ve spor aletleri de bulunuyor. 480 metrelik epidiyem zemin kaplamalı yürüyüş yolu da parkın içinde yer alıyor. 
Merkezefendi Belediyesi Masal Parkı Kapılarını AçtıMerkezefendi Belediyesi Masal Parkı Kapılarını AçtıMerkezefendi Belediyesi Masal Parkı Kapılarını AçtıMerkezefendi Belediyesi Masal Parkı Kapılarını AçtıMerkezefendi Belediyesi Masal Parkı Kapılarını AçtıMerkezefendi Belediyesi Masal Parkı Kapılarını Açtı