HABERDENİZLİ.COM

Yeni sezon hazırlıklarına başlayan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket'te çalışmalar başladı. Başkan Veli Deveciler, yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu. Deveciler, “Takımımız toplandı. Takımımız tamam. Yabancılarımız gelmedi. Onlarda Perşembe günü gelecekler. İkisi birlikte seyahat edip buraya gelecek. Biliyorsunuz yabancı oyuncularımızı değiştirdik. Onlar yeni geliyorlar Denizli’ye. TBL için bizim takımımız hazır.  Zannederim Türkiye’de ilk defa bir TBL takımı Antalya’da Gloria Cup’a katılacak. O da biziz. Orada Euro League ekiplerinden Khimki var. Ukrayna takımı Dnipro var” dedi.

FEDERASYONDAN HABER BEKLENİYOR

Deveciler sözlerine şöyle devam etti, “Biz hazırız. Şu an TBL’deyiz. TBL’ye göre takımımızı hazır ettik. Bu takım TBL’de şampiyonluğa oynar. Niyetimiz o. Gideceğiz kafaya oynayacağız. Çok iyi bir takım yaptık. TBL’nin çok üstünde bir takım yaptık. Hiçbir endişemiz yok. Ama dediğim gibi bu karışıklık bizden kaynaklanmıyor. Basketbol Süper Ligi'nin olup olmayacağı hususu federasyonun bileceği iş. Biz federasyondaki gelişmeleri takip ediyoruz. Hazırız. Onlar çağırırsa gitmeye de hazırız. Ama çağırmazlarsa da biz zaten TBL’de oynayıp şampiyon olup, kupa kaldırıp BSL’ye yine çıkacağız. O yüzden bir tereddüdümüz yok” diye konuştu.

ŞAHİN ATEŞDAGLI: 'TAKIMI TBL İÇIN KURDUK'

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Baş Antrenörü Şahin Ateşdağlı, takım kurgusunu TBL olarak kurduklarını söyledi. Ateşdağlı, " Ve o yolda devam edeceğiz. Şuan da ilk amacımız TBL’de şampiyon olmak. Onun için de bir kadro oluşturduk. O kadronun çalışmaları o yönde devam edecek. Süper Lige davet edilme süreci sizlerin de bildiği gibi geçen haftalarda oluşan bir süreç var. BSL’de bir takımın eksilmesiyle ilgili. Orada olan süreci de takip edeceğiz. Takibi oraya yönelik çalışmalarda yaptık. Ama biz esas konsantrasyonumuz olan TBL’den uzaklaşmak istemiyoruz. Onun için buraya son derece önem vererek, dikkatli hazırlanarak devam etmek istiyoruz. Şuan biz planladığımız TBL için planladığımız rutinde devam edeceğiz" dedi.  Yabancı oyuncularla ilgilide konuşan Ateşdağlı," Cuma gününden itibaren bizimle beraber olacaklar. Tabi onlarda da bir süreç var. Tam bilmiyorum. Galiba geldikten sonra 3 gün idmana çıkamıyorlar COVİD-19 testleriyle alakalı. Onun dışında şuan ki kadromuz geçen seneden koruduğumuz kadro. Böyle de devam edeceğiz. Gerekirse ekleme yapabilir miyiz yapabiliriz. Basketbol Süper Ligi olursa tabiki yabancı eklemesi olacak ama ilk etapta TBL olduğu için şuanki kadromuzla devam edeceğiz diye düşünüyorum" dedi.