Merkezefendi  Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklere Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, CHP Merkezefendi İlçe Kadın Kolları Başkanı Işık Kodal Kurt, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Azize Akdemir, Denizli ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda özel birey ile birlikte aileleri katıldı. Festival alanında Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi’nde eğitim gören özel bireylerin yaptığı el emeği ürünler açılan stantlarda beğeniye sunuldu. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve stantları gezerek özel bireylerle yakından ilgilendi. Akabinde 11 Engelli Amatör Spor Kulübüne malzeme desteğinde bulunuldu.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi'de engelleri kaldırdıklarını belirtti. Başkan Doğan, “Bugün sizin gününüz. Bu bir farkındalık günü. Biz de bu farkındalığı sizlerle birlikte yaşamak istedik. Daha önce de Engelliler Günü dolayısıyla etkinliklerimiz olmuştu. Ama bu sene daha farklı kutlayalım istedik. Engelsiz Yaşam Akademimizden aldığımız destekle birlikte iki gün sürecek olan festivalimizin startını bugün sizlerle birlikte vereceğiz. Her şeye rağmen hayata tutunan, yaşama sevincini hiç kaybetmeyen özel bireylerimizin her zaman yanındayız.  Sizlerin bu hayatta, ilçemizde daha rahat yaşayabilmesi için, hayatın her alanında fırsat eşitliği yaratabilmek için çalışma arkadaşlarımızla birlikte, sizlerden aldığımız destekle ve enerjiyle var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

“İLKLERİ YAŞATIYORUZ”

Başkan Doğan, “Engelsiz Yaşam Akademimizde bazı güzel değişiklikler yaptık.  Herkesin fiziki engeline göre ya da farklı engeline göre derslerimizi ve kurs sayımızı artırdık. Ama ilk defa Türkiye'de ilklerden birini yaptık sizlerin her türlü kurumlar arası taşımalarını yaparak engelsiz ulaşımı sizlerle birlikte sağladık. Aslında o dönemde de evde olsanız dahi çalışma arkadaşlarımızla irtibatınız hiç kesilmeden kurslarımızı vermeye devam ettik. Ailelerimizle iletişimimiz her zaman devam etti. Sizlerle birlikte hem Denizli'de hem Türkiye'de engelliler akademisi' anlamında örnek bir ilçeyiz, böyle olması da gerekiyor. Bizler sizlerin her zaman yanındayız. Sizlerin hayallerini gerçekleştirmek istiyoruz. Herkes bir engelli adayıdır. Bunu anlatmak, toplumda bu bilincin yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“ZORLUKLARI BİRLİKTE AŞIYORUZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “2019 yılında sizlerle birlikte ‘Engelsiz Park’ açılışımızı yaptık. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte her türlü farklı bir fiziki engelleri olan ya da farklı engelleri olan çocuklarımız için yapılan bu park gerçekten çok güzel bir şekilde kullanıyor. Engelsiz Kafemizde de vakit geçiren ailelerin ve çocukların mutluluğunu gördükçe bizlerin de mutluluğu bir kez daha artıyor. Özel birey olmak bazı şartlarda çok sıkıntılı ve çok zor. Bunu hep birlikte aşmaya çalışıyoruz. Özel bireylerin anne, babası, ailesi olmak da çok zor bunu da biliyoruz. Sizlerin çektiği sıkıntıları görüyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği konusunda endişeleniyorsunuz. Amacımız sadece çocuklarımız ve gençlerimiz, kursiyerlerimiz değil ebeveynlerimiz de bizim için çok önemli. Onların gelişimleri, onların ruhsal durumları, onların psikolojileri de bizim için çok önemli. Bu anlamda da sevgili anne ve babaların da sonuna kadar yanındayız ve destekçisiyiz” diye konuştu.

“HER DERDİNİZDE YANINIZDAYIM”

Başkan Doğan, “Sizler için Engelsiz Yaşam Akademimizde ve Sosyal Destek Müdürlüğümüzde rehberlik, psikolojik ve hukuki danışmanlıklarımız var. Merkezlerimizde birçok konuda seminer veriyoruz. Sizin için her şeyi yapmaya hazırız. Siz yeter ki bizden talep edin. Sizden gelecek projelere de, derneklerimizden gelecek projelere de sonuna kadar açığız. Bir müjde vermek istiyorum. Bir girişimimiz oldu. Artık Merkezefendi Belediyemiz içinde kurmuş olduğumuz bütçe içi işletmelerde üretmiş olduğunuz ürünlerin satışlarını sizler yapabileceksiniz. Yapmış olduğunuz ürünleri satarak para kazanabileceksiniz. Hem sizin psikolojinize hem sizin ekonomik gücünüze destek olacağımızı düşünüyoruz. Bu anlamda da çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Ben sizi her ziyaret ettiğimde sizlerden güç alıyorum. O gözlerinizdeki enerji, parıltı, hayata tutunuşunuz,  yaşama sevinciniz bizlere ilham veriyor, güç veriyor. Söz veriyorum her zaman sizin yanınızda olacağım. Her zaman her sıkıntınızda, her derdinizde yanınızda olacağım. Hiç kimse kendisini yalnız hissetmesin. Merkezefendi Belediyesi olarak, çalışma arkadaşlarımla birlikte her daim sizin yanınızdayız. Sizleri çok seviyoruz. İyi ki geldiniz. Bu iki günü dolu dolu geçirelim. Engelsiz Yaşam Akademisi’nde yaptığımız toplantıda sizden gelen istekler, sizden gelen talepler çerçevesinde bugünü ve yarını planladık. Amatör spor kulüplerimize de bir malzeme dağıtımı yapacağız. Bizler engelli kardeşlerimizin ve gençlerimizin her daim her yanındayız. Merkezefendi'de engellere yer yok. Hep birlikte engelleri aşacağız” diye konuştu.

“SİZLERİN GÖSTERMİŞ OLDUĞU BU ÖZVERİ ÇOK DEĞERLİ”

Sorumluluklarının bilincinde olduklarını söyleyen CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, “Ben engelli bir annenin çocuğuyum. Ne kadar zor olduğunu yaşayarak bilenler arasındayım. Bu anlamda Sayın Başkanımın göstermiş olduğu çabası, katkısı ve gerçekten engelleri ortadan kaldırma noktasında sizlerin göstermiş olduğu bu özveri çok değerli. Umarım ki gelecekte hiçbir engelin sizi yıldıramayacağı, her şeyin size göre hazırlanabileceği alanlarda ve sokaklarda özgürce yaşayabileceğiniz bir toplumu yaratma noktasında biz de üzerimize düşen ne varsa yapacağımıza söz veriyoruz. Gerçekten güzel bir festival olmasını, bu festival coşkusu içerisindeki etkinliklerde daha fazlanızın yer alabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağımızı da bilmenizi isteriz. Bu güzel etkinlik için başta Belediye Başkanımız ve siz değerli, engelleri ortadan kaldırarak burada bir araya geldiğimiz can dostlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

FESTİVAL YARIN DA DEVAM EDECEK

Merkezefendi Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediği Engelsiz Festivali’nin ikinci gününde ise saat 14.00’de engelsiz tiyatro gösterisi, saat 15.30’da Olimpiyat Şampiyonları Şeydanur Kaplan ve Berfin Altan’ın söyleşisi ve saat 17.00’de Ozan Ozanca konseri olacak. Festival süresince gün boyu stantlar, workshoplar, animasyonlar, yarışmalar ve sürpriz etkinlikler gerçekleştirilecek.

merkezefendi belediyesi Engelsiz Festivali kortej yürüyüşü

merkezefendi belediyesi Engelsiz Festivali kortej yürüyüşü

merkezefendi belediyesi Engelsiz Festivali kortej yürüyüşü

merkezefendi belediyesi Engelsiz Festivali kortej yürüyüşü